Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Το επιβλητικό κρουαζιερόπλοιο-ιστιοφόρο “Club Med 2” στο Καψάλι

Το επιβλητικό κρουαζιερόπλοιο-ιστιοφόρο “Club Med 2” στο Καψάλι

Πληροφορίες και ζωντανή εικόνα από την παρουσία του υπερπολυτελούς κρουαζιερόπλοιου στο Καψάλι.

Στα ανοιχτά του Καψαλίου βρίσκεται αγκυροβολημένο από το πρωί της Τρίτης, 07/09, το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο, “Club Med 2”.

Το ιστιοφόρο έχει 5 κατάρτια, με ύψος πενήντα μέτρα το καθένα, που αναπτύσουν έως και 2500 m2 πανιών και ελέγχονται ηλεκτρονικά από 7 ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Διαθέτει επίσης 4 γεννήτριες diesel που τροφοδοτούν δύο ηλεκτρικές μηχανές που του δίνουν πρόωση και ταχύτητα μέχρι 15 κόμβους. Καθελκύθηκε το 1992 στο λιμάνι της Χάβρης, στη Γαλλία ενώ το αδελφό του πλοίο, “Club Med 1” μετονομάστηκε σε Wind Surf το 1998, οπόταν και πωλήθηκε στην Windstar Cruises. Με μήκος 187 μέτρα, πλάτος 20 και βύθισμα 5, το “Club Med 2” μπορεί να φιλοξενήσει στα 8 καταστρώματα του 384 επιβάτες που εξυπηρετούνται από 214 άτομα πληρώματος.

Αυτό το το υπερπολυτελές σκάφος, έχει ενα ελάχιστο βύθισμα που του επιτρέπει να αγκυροβολεί σε μικρά λιμάνια και όμορφα απομονωμένους όρμους, που δεν είναι προσβάσιμα απο τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Εκτός από τη πανέμορφη  σιλουέτα του, ένα από τα πλεονεκτήματά του είναι η χαμηλή του χωρητικότητα, που δημιουργεί μια οικεία ατμόσφαιρα. Η παραμικρή λεπτομέρεια είναι προσεγμένη. Οι 180 καμπίνες έχουν όλες θέα στη θάλασσα. Τα δύο εστιατόρια του ιστιοφόρου που φημίζονται για την γαστρονομία τους, συνδυάζουν εποχιακά προϊόντα και μια απαράμιλλη φινέτσα. Το πρωινό και το μεσημεριανό γεύμα σερβίρονται σε στυλ μπουφέ. Στο δείπνο, οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ενα a la carte γεύμα στην κύρια τραπεζαρία ή σε ένα ειδικό εστιατόριο.

club-med-2

Το πλοίο έχει πρωτότυπη διακόσμηση, εμπνευσμένη από τα ταξίδια των μεγάλων ναυτικών και τους δρόμους που έχουν ανοίξει. Ειδικότερα, το όνομα του Magellan (Μαγγελάνου), ο οποίος ανακάλυψε το Cape Horn συνδέεται με ένα από τα εστιατόρια. Είναι διακοσμημένο με χάρτες της εποχής του πλοηγού, προτείνει πρωτότυπα και δημιουργικά εδέσματα, και μια εντυπωσιακή λίστα απο περίφημα κρασιά. Χάρη στη φόρμουλα “all-inclusive”, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει το πλοίο: χυμοί φρούτων, ποτά, κοκτέιλ ή σνακ διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή. Τα βράδια διοργανώνονται αξέχαστες εκδηλώσεις απο μια ομάδα έμπειρων ανιματέρ.

Το “Club Med 2” έχει 8 καταστρώματα και τέσσερα μπαρ. Η ψυχαγωγία πραγματοποιείται είτε στη θάλασσα είτε στις δύο πισίνες του σκάφους. Πιστοί στην παράδοση του διάσημου Club med, το πανέμορφο ιστιοφόρο προσφέρει ποικίλες και ελκυστικές αθλητικές δραστηριότητες, ενα πλήρες εξοπλισμένο γυμναστήριο, σπα και χώρο και ευεξείας και χαλάρωσης. Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ θα ενθουσιαστούν με την ανακάλυψη όλων αυτών που τους προτείνονται : θαλάσσιο σκι, wakeboarding, windsurfing, καγιάκ, καταδύσεις. Εχουν επίσης την δυνατότητα να ζήσουν μια ποιοτική περιπέτεια στην ανοιχτή θάλασσα.

Εχει πλήρωμα 211 μελών και ταξιδεύει κυρίως τη νύχτα, έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να απολαύσουν τις επισκεπτόμενα μέρη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι πολυάριθμοι ενδιάμεσοι σταθμοί είναι μια ιδανική ευκαιρία επισκέψεων. Διοργανώνονται ξεναγήσεις ώστε οι επιβάτες να γνωρίσουν τις τοπικές ομορφιές.

Κάθε φορά που το “Club Med 2” αγκυροβολεί σε ενα λιμάνι, αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού από τους χιλιάδες κατοίκους αλλά και τουρίστες του νησιού. Συνήθως τα στελέχη των τοπικών οργανισμών τουρισμού διαθέτουν χάρτες και πληροφορίες στους επιβάτες για τα αξιοθέατα του τόπου.

Δείτε σε ζωντανή εικόνα, το κρουαζιερόπλοιο αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του Καψαλίου.

Το “Club Med 2” αναμένεται να αναχωρήσει από τα Κύθηρα στις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης, 07/09.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

6 + 12 =

Exit mobile version