Αρχική ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Το branding του ελληνικού νησιού και οι ιδιαιτερότητές του: Εξετάζοντας το νησί...

Το branding του ελληνικού νησιού και οι ιδιαιτερότητές του: Εξετάζοντας το νησί των Κυθήρων

kythera-island

«Τα Κύθηρα, ένα απομονωμένο νησί στη νότια Ελλάδα με μικρό πληθυσμό, έχουν αρχίσει να γίνονται δημοφιλής τουριστικός προορισμός τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Αν και έχει συνδεθεί, από την αρχαιότητα, με την Αφροδίτη και η εικόνα της είχε χρησιμοποιηθεί ως εικαστικό σήμα του νησιού, ήδη από τη δεκαετία του 1810, οι νησιώτες τείνουν να μην το χρησιμοποιούν, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Καθώς το νησί αναδεικνύεται στις τουριστικές αγορές, φαίνεται ότι δεν υπάρχει ακόμη μία ξεκάθαρη εικόνα. Το Place branding είναι ένας νέος όρος. Αυτή η εργασία θα προσπαθήσει να χαρτογραφήσει αυτή την εξέλιξη, καθώς  έδωσε την ευκαιρία της εξερεύνησης των ιδεών για το branding του νησιού και τους λόγους πίσω από αυτό».

Διαβάστε εδώ όλη την εργασία του Νικόλα Λουράντου για το branding των Κυθήρων. Zantides, E. (Ed.). (2019). Semiotics And Visual Communication Iii: cultures of branding. S.l.: CAMBRIDGE SCHOLARS PUBLIS.

Βιογραφικό Νικόλα Λουράντου

Ο Νικόλαος Λουράντος γεννήθηκε στην Αυστραλία. Είναι Διδάκτωρ Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Σπούδασε στα ΚΑΤΕΕ Λάρισας, ως μηχανολόγος, και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MSc) στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Υπουργείο Πολιτισμού, από το 1991. Είναι ερευνητής-μελετητής και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων στο Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης (Πέραμα), ενώ συγχρόνως είναι υπεύθυνος της Λαογραφικής Συλλογής Κυθήρων (Χώρα), όπου έχει διοργανώσει αρκετές θεματικές εκθέσεις με το υλικό της. Έρευνες και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και άλλα έντυπα, και έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

17 − six =

Exit mobile version