Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Τήνος: Οι πολίτες ζητούν από τον δήμαρχο, δημοψήφισμα για τις ανεμογεννήτριες

Τήνος: Οι πολίτες ζητούν από τον δήμαρχο, δημοψήφισμα για τις ανεμογεννήτριες

tinos-oi-polites-zitoun-apo-ton-dimarxo-dimopsifisma

Σε συλλογή ψηφιακών υπογραφών, που αυτή τη στιγμή έχουν φτάσει περίπου τις 220, ζητώντας από το Δήμο Τήνου να μην επιτρέψει την διέλευση των βαρέων οχημάτων που θα μεταφέρουν τμήματα ανεμογεννητριών προς τα Υστέρνια, έχει προχωρήσει το μέτωπο πολιτών «Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών».

Μάλιστα, πέρα από το να μην επιτρέψει τη διέλευση των οχημάτων, ζητείται από το Δήμο και η διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος, σχετικά με το ζήτημα της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο νησί εν γένει.

Από την πλευρά του, το μέτωπο «Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών», σε σχετική ανάρτηση που έγινε στην ομώνυμη σελίδα στο Facebook, αναφέρει, σχετικά με τη διέλευση των οχημάτων, τα εξής:

«Μετά από την επεισοδιακή απόβαση των ανεμογεννητριών, παραμονές Χριστουγέννων του 2020, εν μέσω καραντίνας, μετά την παράνομη αποθήκευσή τους σε οικόπεδο στην Αγ. Μαρίνα, ακόμα και μετά την σφράγισή του από την πολεοδομία, οι εταιρείες μεταφοράς και εγκατάστασης των ανεμογεννητριών επανέρχονται.

Από τις 28 έως τις 30 Ιουλίου, ζητούν από τον Δήμο Τήνου άδειες διέλευσης των υπερμεγεθών φορτηγών και γερανών τους, από τις 02.00 μέχρι τις 08.00 το πρωί για να περάσουν τα εκτρώματα και να τα σηκώσουν πάνω από την Καρδιανή και τα Υστέρνια.

Από 28 έως 30 Ιουλίου, καταμεσής της τουριστικής περιόδου, θα κλείνουν τον δρόμο από Αγ. Μαρίνα μέχρι τους Μύλους Υστερνίων και μέχρι την Β’ Εύρεση για έξι ώρες για να κάνουν την δουλειά τους. Αυτός είναι ο σεβασμός στην τοπική κοινωνία και στο νησί που αναμασούν ξανά και ξανά οι επενδυτές. Αυτή είναι η συνεισφορά τους στον τουρισμό για την οποία προσπαθούν να μας πείσουν.

Ας μη γελιόμαστε, πίσω από το “μικρό” έργο στα Πράσα έρχονται κι άλλα ακόμη μεγαλύτερα και ακόμη περισσότερα. Πρόσφατα δύο νέες εταιρείες, η μία συμφερόντων του πετρελαϊκού κολοσσού Motor Oil, ζήτησαν από την ΡΑΕ βεβαιώσεις παραγωγού για ανεμογεννήτριες 145 μέτρων στην Τήνο.

Δεν θα σταματήσουν ποτέ αν δεν τους σταματήσουμε εμείς.

Το νησί μας πάνω από τα κέρδη τους».

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × four =

Exit mobile version