Αρχική ΟΨΕΙΣ Τι τρώνε τα Χριστούγεννα σε 7 χώρες του κόσμου

Τι τρώνε τα Χριστούγεννα σε 7 χώρες του κόσμου

Της Δέσποινας Δήμα

Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, ψητή γαλοπούλα παραγεμισμένη με ρύζι και σταφίδες και φρικασέ (χοιρινό με σέλινο). Το πιο πιθανό είναι πως αυτά θα συναντήσεις στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια της χώρας μας με μικρές ή μεγαλύτερες παραλλαγές. Αν όμως έχεις κάνει τα κουμάντα σου και οι γιορτές σε βρουν σε μία άλλη χώρα θα πρέπει να ξέρεις τι να περιμένεις. Μαζί με σένα ο ουρανίσκος σου θα ταξιδέψει σε γεύσεις διαφορετικές.

Αυστραλία

γαρίδες-μπάρμπεικιου

Τα Χριστούγεννα στην Αυστραλία μοιάζουν με τον δικό μας Ιούλιο. Ο καιρός είναι ζεστός και τα σκουφιά στις ντουλάπες. Το μπάρμπεκιου είναι μία αγαπημένη χριστουγεννιάτικη συνήθεια. Κοτόπουλο, χοιρινό, αρνί και μοσχάρι μαρινάρονται και μπαίνουν στη σχάρα. Η γαλοπούλα είναι ένα πιάτο που τρώγεται πολύ συχνά κρύο, κυρίως μέσα σε σαλάτες. Αν ο δρόμος σε βγάλει στην Αυστραλία τέτοια εποχή θα δοκιμάσεις σίγουρα ψητές γαρίδες. Πρόκειται για μία παράδοση που ονομάζεται shrimp on the barbie. Όσο για το επιδόρπιο, πάβλοβα και πανετόνε είναι στα πιο δημοφιλή.

Γερμανία

Το μενού στη Γερμανία είναι κάπως ιδιαίτερο αφού τα βασικά πιάτα του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού γεμίζουν με ψητή χήνα και ψητούς κυπρίνους (ψάρια). Τα συνοδευτικά κι αυτά αρκετά μακριά από τη δική μας κουζίνα. Κατσαρό λάχανο και ξινολάχανο μπαίνουν δίπλα στα ψητά. Το εορταστικό γεύμα κλείνει με Christstollen, ένα κέικ φρούτων που θεωρείται παραδοσιακό. Στις υπαίθριες αγορές θα το βρεις σίγουρα σε πολλές παραλλαγές.

Βρετανία

Το πιο γνωστό χριστουγεννιάτικο γλυκό έδεσμα είναι η πουτίγκα. Αν βρεθείς στο σωστό μέρος μπορείς να δεις πουτίγκα με μπράντι να παίρνει φωτιά σε ένα ξεχωριστό show.

Ιταλία

To ”Συμπόσιο των Επτά Ψαριών” είναι το παραδοσιακό ιταλικό χριστουγεννιάτικο γεύμα. Λιγκουίνι (κατά προτίμηση) μαγειρεμένο με κάθε είδος θαλασσινών. Μπακαλιάρος, καλαμαράκια, ψητά ψάρια, γαρίδες, μύδια, αστακός. Για να αλλάξουν γεύση οι Ιταλοί στο τέλος του γεύματος τρώνε πανετόνε με αποξηραμένα φρούτα ή παντόρο που είναι ένα απλό σκέτο κέικ με ζάχαρη άχνη.

Γαλλία

Το χριστουγεννιάτικο γεύμα στη Γαλλία σερβίρεται μετά τη μεταμεσονύχτια λειτουργία και ονομάζεται Le Reveillon. Στο τραπέζι θα φτάσουν πρώτα φουά γκρα, στρείδια και καπνιστός σολομός. Μόλις το πρώτα πιάτα αδειάσουν θα έρθει το κυρίως. Χήνα με γέμιση από κάστανα σιγομαγειρεμένη στον φούρνο. Μαζί με ένα ποτήρι σαμπάνια και μία μπουκιά από buche de noel, δηλαδή κορμό με κρέμα βουτύρου.

Σουηδία

Στη Σουηδία τα Χριστούγεννα θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις Risgrynsgröt. Πρόκειται για μία γλυκιά κρέμα που θυμίζει αρκετά το δικό μας ρυζόγαλο. Σύμφωνα με την παράδοση όποιος βρει στο μπολ ένα βυθισμένο αμύγδαλο, τότε θα έχει καλή τύχη όλη την επόμενη χρονιά.

Αίγυπτος

Οι Χριστιανοί Αιγύπτιοι συνήθως νηστεύουν τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Το κυριότερο νηστίσιμο πιάτο αυτές τις μέρες ονομάζεται Kushari και περιλαμβάνει μακαρόνια, ρύζι και φακές με ένα απόσταγμα ντομάτας που μοιάζει με ξύδι.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × 2 =

Exit mobile version