Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Θάνατος 14χρονου: «Του έλεγαν ότι θα τον μαχαιρώσουν»

Θάνατος 14χρονου: «Του έλεγαν ότι θα τον μαχαιρώσουν»

5 μαθητές από το σχολείο του συνελήφθησαν για άγρια συμπλοκή.

Θλίψη και αναπάντητα ερωτήματα επικράτησαν κατά την διάρκεια της κηδείας του άτυχου 14χρονου που βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του το περασμένο Σάββατο. Οι έρευνες για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου συνεχίζονται, την ώρα που πληθαίνουν τα περιστατικά βίας σε ανήλικους.

Οι συμμαθητές αλλά και γονείς παιδιών που πήγαιναν στο σχολείο του Μάκη μιλούν για ακραία περιστατικά εκφοβισμού που υφίστατο ο ίδιος αλλά και άλλα θύματα, περιγράφουν σκηνές με ξυλοδαρμούς εις βάρος ανήλικων θυμάτων και καταγγέλλουν τη διεύθυνση, υποστηρίζοντας πως δεν έπραξε τα δέοντα. Δεκάδες είναι οι αναφορές για χρήση βίας και σε άλλα σχολεία της Αθήνας.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες

Μαθητές από το σχολείο του 14χρονου που μίλησαν στην κάμερα του OPEN, τόνισαν πως πολύ πρόσφατα ο ίδιος είχε δεχθεί νέα σκληρή επίθεση από κάποιους συμμαθητές του. «Η κατάσταση σε βάρος του είχε γίνει απελπιστική. Μου έλεγε ότι είναι στενοχωρημένος, ότι δεν περνάει καλά», είπε ένας συνομήλικός του.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2021 έξω από το συγκεκριμένο σχολείο, συμμορία ανηλίκων είχε επιτεθεί άγρια σε παιδί, ενώ το βίντεο που είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου είχε προκαλέσει σοκ. «Έχω δει μπροστά μου ακόμα και μαχαίρια. Ο γιος μου είχε δεχτεί μπουνιά μέσα στο σχολείο και η διεύθυνση αδιαφόρησε», καταγγέλλει πατέρας μαθητή.

«Ηταν πολύ χαρούμενο παιδί, ήταν κοινωνικός. Δεν περίμενε κανείς ότι θα κάνει κάτι τέτοιο. Αν είχε πόνο μέσα του, τον έκρυβε. Από ό,τι ξέρω, δεν είχε μοιραστεί με πολλούς αν είχε κάτι. Δε μου είχε πει κάτι για bullying. Αλλά είχα ακούσει ότι τον κυνήγαγαν με νεράντζια μέχρι το σπίτι του, τον έφτυναν του έλεγαν ότι θα τον μαχαιρώσουν. Τον κορόιδευαν για τα κιλά του, για τα ρούχα του. Οι καθηγητές και ο διευθυντής από ό,τι ξέρω τα ήξεραν αυτά, αλλά δεν έκαναν κάτι», ανέφερε φίλη του 14χρονου στο Mega.

«Είναι πολλά παιδιά στο σχολείο που δέχονται bullying. Εχθές είχε μπει μια κοπέλα στην τάξη και φορούσε κοντομάνικο. Είναι λίγο πιο μελαχρινή και της έλεγαν ότι έχει τρίχες στα χέρια και να μη φοράει κοντομάνικο. Και η κοπέλα έκλαιγε και έλεγε ότι δε θα ξαναβάλει ποτέ κοντομάνικο. Είναι πολλές ομάδες στο σχολείο που κάνουν τέτοια πράγματα. Οι καθηγητής μας είπαν να πάμε στο διευθυντή. Δεν πήγε το κορίτσι και δεν έγινε κάτι άλλο», περιέγραψε άλλη μαθήτρια του σχολείου.

«Μερικά από αυτά τα παιδιά τα ξέρουμε. Δεν ξέρω γιατί τα κάνουν όλα αυτά. Δεν ξέρω τι λόγο έχουν. Μπροστά μου δεν έχει γίνει κάποιο περιστατικό, αλλά ακούω πάρα πολλά», πρόσθεσε η φίλη του.

«Aν αυτοκτονήσω τι θα κάνεις»

To παιδί εκμυστηρευόταν σε φίλους του ότι, ιδιαιτέρως τον τελευταίο μήνα, η κατάσταση με τον σχολικό εκφοβισμό σε βάρος του είχε γίνει απελπιστική. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο STAR φίλος του 14χρονου, ο Μάκης σκεφτόταν να βάλει τέλος στη ζωή του τρεις μήνες. «Πριν τρεις μήνες μου είχε πει “αν αυτοκτονήσω τι θα κάνεις;” Και του είχα πει μη λες χαζομάρες» ανέφερε.

Σε κάθε περίπτωση όπως τόνισαν αστυνομικές πηγές στο ethnos.gr, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει την αυτοκτονία του 14χρονου με κάποια πρόκληση μέσω του Διαδικτύου. Ωστόσο, στα χέρια των Αρχών υπάρχουν εδώ και μερικές ώρες το κινητό και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες αναμένεται να φέρουν στο φως τις επικοινωνίες του αλλά και αν δεχόταν εκτός από σχολικό εκφοβισμό και Διαδικτυακό bullying.

«Τα πάντα θα τα εξετάσουμε. Τις επαφές που είχε, τις συνομιλίες με διάφορα άτομα, τις αναζητήσεις και όποιο άλλο στοιχείο, όπως βίντεο, που ενδέχεται να βοηθήσει στις έρευνες. Θα γίνει κανονική σάρωση στα πάντα», είπαν αρμόδιοι αστυνομικοί στο ethnos.gr και στην Ευλαμπία Ρέβη.

Οι αστυνομικοί τις επόμενες ώρες θα λάβουν καταθέσεις από τους γονείς του παιδιού από συμμαθητές του αλλά και από τον διευθυντή του σχολείου που φοιτούσε το παιδί. Οι καταθέσεις θα συνδυαστούν με τα ηλεκτρονικά ευρήματα για να πέσει φως στα αίτια που οδήγησαν τον 14χρονο στον απαγχονισμό.

Συνελήφθησαν μαθητές από το σχολείο του Μάκη για την άγρια συμπλοκή στο Άλσος Βεΐκου

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη συμπλοκή ανάμεσα σε ανηλίκους που σημειώθηκε στο Άλσος Βεΐκου, στο Γαλάτσι το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι μαθητές προέρχονταν από το 7ο Γυμνάσιο Παγκρατίου και από το 54ο σχολείο Αθηνών, στο οποίο πήγαινε και ο 14χρονος Μάκης που αυτοκτόνησε στα Κάτω Πατήσια. Ύστερα από εκτεταμένες έρευνες, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν πέντε μαθητές από το 7ο Γυμνάσιο Παγκρατίου, οι οποίοι είχαν πάνω τους μαχαίρια και λεπίδες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πρωινές ώρες χθες (17-5-2022) εντός του Άλσους Βεϊκου στο Γαλάτσι, κατά τη διάρκεια που στο χώρο βρίσκονταν μαθητές δύο Γυμνασίων, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής, πέντε (5) ανήλικοι προσέγγισαν δύο (2) επίσης ανήλικους, αρχικά τους επιτέθηκαν φραστικά και στη συνέχεια με χρήση σωματικής βίας τους τραυμάτισαν ελαφρά.

Επιπρόσθετα, ένας από τους κατηγορουμένους απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο έναν εκ των παθόντων, ενώ έτερος προσπάθησε ανεπιτυχώς να του αφαιρέσει το κινητό του τηλέφωνο. Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου επενέβησαν οι καθηγητές συνοδοί των ανωτέρω Σχολείων και απετράπη η κλιμάκωση του επεισοδίου. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γαλατσίου, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

thirteen − 2 =

Exit mobile version