Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Τα παγκάκια στην Κω και τα παγκάκια στο Belvedere

Τα παγκάκια στην Κω και τα παγκάκια στο Belvedere

Την ώρα που στο Belvedere επιμένουμε στις κλασσικές, τσιμεντένιες αξίες, σε κάποιο άλλο νησί, στην Κω, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο εγκαθιστά “έξυπνα”, ηλιακά παγκάκια στο λιμάνι του νησιού.

Τα συγκεκριμένα παγκάκια αποτελούν μία καινοτόμα προσθήκη στον εξοπλισμό των πόλεων, καθώς πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από ένα κοινό παγκάκι. Είναι ένα μοντέρνο σχεδιασμένο παγκάκι,  που επιτρέπει σε όλους τους ανθρώπους να χαλαρώσουν σε αυτό, να φορτίσουν τις συσκευές τους και να απολαύσουν πρόσβαση (μέσω wifi) στο διαδίκτυο.

pagkakia-kos

Παράλληλα, τοποθετήθηκαν συλλέκτες ανακύκλωσης πλαστικών καπακιών, σε σχήμα καρδιάς, μία ενέργεια που το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω, υλοποίησε, έπειτα από την παρότρυνση και την συνεργασία με τον Σύλλογο «Σωτήρ» και συγκεκριμένα την κ. Μαρία Χατζηγιακουμή και την κ. Διονυσία Κουτσογιώργη, προκειμένου να βοηθηθούν τα παιδιά με αναπηρία.

Η Κως λοιπόν, αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται κάποιο ειδικό «δίπλωμα ευρεσιτεχνίας» για να υλοποιήσεις μοντέρνες προσθήκες, φιλικές στο τοπίο και εξυπηρετικές για τον άνθρωπο και μπορεί να αποτελέσει οδηγό και για εμάς εδώ στα Κύθηρα, ώστε να σταματήσουμε να «τσιμεντώνουμε» όνειρα και έργα στις πρακτικές -ενίοτε παρωχημένες – του παρελθόντος.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nineteen − ten =

Exit mobile version