Αρχική ΥΓΕΙΑ Τα 4 πιο απρόσμενα σημάδια προβλήματος στην καρδιά, σύμφωνα με γιατρούς

Τα 4 πιο απρόσμενα σημάδια προβλήματος στην καρδιά, σύμφωνα με γιατρούς

kardiaki-prosvoli

Η καρδιακή νόσος περιγράφεται μερικές φορές ως “σιωπηλός δολοφόνος”, διότι σχεδόν οι μισές καρδιακές προσβολές μπερδεύονται με λιγότερο σοβαρά προβλήματα.

Υπάρχουν τα προφανή σημάδια προβλημάτων στην καρδιά, όπως πόνος στο στήθος, δύσπνοια, ζαλάδα και ναυτία, αλλά η παράβλεψη των πιο λεπτών ενδείξεων καρδιακής νόσου μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές -ακόμα και θανατηφόρες- συνέπειες για την υγεία.

Ποιες απρόσμενες ενδείξεις θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν πρόβλημα στην καρδιά

Πόνος στο σαγόνι και στον αυχένα

Ο πόνος στο στήθος δεν είναι η μοναδική ενόχληση που σχετίζεται με πρόβλημα στην καρδιά. Ο πόνος που από το στήθος “ακτινοβολεί” στη γνάθο και στον λαιμό, μπορεί επίσης να σηματοδοτήσει καρδιακή προσβολή, καρδιακή νόσο, ή ακανόνιστο καρδιακό παλμό.

«Ο πόνος στο σαγόνι και στον αυχένα μπορεί να είναι σημάδια καρδιακής προσβολής ή μειωμένης ροής αίματος στην καρδιά», προειδοποιεί ο καρδιολόγος δρ. Edo Paz. «Πιο τυπικά συμπτώματα καρδιακής προσβολής περιλαμβάνουν πόνο στο στήθος, δύσπνοια και εφίδρωση. Ωστόσο, ο πόνος στη γνάθο ή στον αυχένα μπορεί να υποδηλώνει καρδιακά προβλήματα, ειδικά εάν η ενόχληση επιδεινώνεται όταν καταβάλλετε τον εαυτό σας και σταματά όταν ξεκουράζεστε».

Ο καρδιολόγος δρ. Bobbi Bogaev δίνει ένα παράδειγμα ασθενούς που άρχισε να νιώθει πόνο στο σαγόνι και στον αυχένα ενώ έκανε ποδήλατο.

«Μετά από διαβούλευση με έναν καρδιολόγο, ο ασθενής ενημερώθηκε ότι είχε βλάβες σε τρία από τα αγγεία της καρδιάς του», εξηγεί ο δρ. Bogaev. Είναι μια χρήσιμη υπενθύμιση να μην αγνοήσετε τον πόνο στο σαγόνι ή τον αυχένα και να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια εάν τον αντιμετωπίσετε χωρίς άλλη εξήγηση.

Κράμπες, πόνος ή μούδιασμα στις γάμπες

Ένα άλλο απρόσμενο σημάδι καρδιακών προβλημάτων είναι ο πόνος ή η δυσφορία στις γάμπες σας. «Οι κράμπες, ο πόνος ή το μούδιασμα στις γάμπες κατά το περπάτημα μπορεί να σχετίζονται με την περιφερική αρτηριακή νόσο (PAD).

Είναι μια χρόνια πάθηση όπου τα αιμοφόρα αγγεία που μεταφέρουν αίμα στα όργανα και τα άκρα σας μπλοκάρονται, με αποτέλεσμα την μείωση της ροής του αίματος», αναφέρει ο δρ. Paz. Προσθέτει ότι άλλα συμπτώματα της PAD περιλαμβάνουν πληγές στα πόδια, κακή τριχοφυΐα και αλλαγές στη χρωστική του δέρματος.

Ο πόνος στη γάμπα που εμφανίζεται κατά την άσκηση και υποχωρεί κατά την ανάπαυση είναι ένα κλασικό σύμπτωμα της PAD. Τα άτομα με PAD έχουν συχνά αθηροσκλήρωση (συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες), η οποία διαταράσσει τη ροή του αίματος στα πόδια και μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα ή εγκεφαλικό.

Επομένως, εάν αισθάνεστε κράμπες, πόνο, μούδιασμα ή ενόχληση στις γάμπες σας ενώ περπατάτε, μιλήστε με τον γιατρό σας για το εάν θα μπορούσε να υποδεικνύει πρόβλημα στην καρδιά.

Προβλήματα στην σεξουαλική απόδοση

Έρευνες δείχνουν ότι η υγεία της καρδιάς μπορεί να επηρεάσει την απόδοση στην κρεβατοκάμαρα τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, καθώς η σεξουαλική δυσλειτουργία συνδέεται με προβλήματα ροής αίματος.

Για τους άνδρες, η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) μπορεί να είναι πρώιμο σημάδι αρτηριακής βλάβης και καρδιακής νόσου. Η ΣΔ είναι ένα κυκλοφορικό πρόβλημα που προκαλείται συχνά από σκλήρυνση των αρτηριών, μια κατάσταση κατά την οποία τα αιμοφόρα αγγεία δεν διαστέλλονται και συστέλλονται σωστά. Αυτό μειώνει τη ροή του αίματος στο πέος και σχετίζεται με καρδιακές παθήσεις.

Οι καρδιακές παθήσεις και η σεξουαλική δυσλειτουργία δεν είναι αποκλειστικά για τους άνδρες. Μια μελέτη του 2007 έδειξε ότι το 87% των γυναικών με καρδιακή ανεπάρκεια ανέφεραν συμπτώματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης της ξηρότητας του κόλπου, του πόνου κατά τη σεξουαλική επαφή και της χαμηλής λίμπιντο.

Η ενδοθηλιακή δυσλειτουργία είναι ο ένοχος πίσω από αυτά τα προβλήματα και μπορεί να οδηγήσει σε κυκλοφορικά προβλήματα, σχηματισμό πλάκας στις αρτηρίες, απόφραξη αρτηριών και καρδιακή προσβολή.

Κακοσμία στόματος

Η κακοσμία του στόματος μπορεί να είναι σημάδι ότι έχετε πρόβλημα στην καρδιά!. Τι κοινό έχουν η κακή αναπνοή και οι καρδιακές παθήσεις; Την ασθένεια των ούλων. Τα άτομα με ουλίτιδα μπορεί να έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακά προβλήματα, όπως σκλήρυνση των αρτηριών, θρόμβους αίματος, καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό.

Τα βακτήρια που συσσωρεύονται στη γλώσσα, τα δόντια και τα ούλα σας προκαλούν κακοσμία. Τα βακτήρια αυτά μπορεί στη συνέχεια να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος μέσω αιμορραγίας ή άρρωστων ούλων, τα οποία σχετίζονται με φραγμένες αρτηρίες και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα βακτήρια που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος μπορούν επίσης να προκαλέσουν φλεγμονή στα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακής νόσου.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

16 − 15 =

Exit mobile version