Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Συσσώρευση σκουπιδιών στη Σκληρή – Καταγγελίες πολιτών, τι απαντάει ο Δήμος

Συσσώρευση σκουπιδιών στη Σκληρή – Καταγγελίες πολιτών, τι απαντάει ο Δήμος

Γιώργος Κομηνός: Εντός των ημερών καθαρίζεται η περιοχή.

syssorefsi-skoupidion

Εντείνεται το πρόβλημα συσσώρευσης σκουπιδιών στην διασταύρωση της “Σκληρής” προς τον παραδοσιακό οικισμό των Αλοϊζιανίκων. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο φαινόμενο, το οποίο ανέδειξε με ρεπορτάζ ο ραδιοφωνικός σταθμός Adelin στις 29 Μαρτίου και στο οποίο επανήλθε την Κυριακή, 05/06.

Στα σχετικά άρθρα, τα οποία συνοδεύονται από πλούσιο φωτορεπορτάζ, διακρίνεται μεγάλος αριθμός άχρηστων αντικειμένων και σκουπιδιών, διασκορπισμένων έξω και γύρω από τον κάδο των ογκωδών.

Σε επικοινωνία της με τον Adelin FM, η κυρία Ελίνα Γαλανοπούλου, ιδιοκτήτρια της επιχείρησης ενοικιαζόμενων δωματίων ’’Αλοϊζιάνικα 1768’’, επεσήμανε την έκταση και σοβαρότητα του προβλήματος, το οποίο ανέδειξε και με ανάρτησή της στο facebook, στην οποία επιρρίπτει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στον δήμαρχο Κυθήρων, Ευστράτιο Χαρχαλάκη.

Η ανάρτηση της κας Γαλανοπούλου αναφέρει:

«Επί Δημαρχίας Ευστράτιου Χαρχαλάκη! αυτή η ταμπέλα που έχει μπει αθρόα σε διάφορα “έργα” στα νησιά μας έπρεπε να μπει και εδώ που έχει πέσει η άλλη: Απαγορεύονται…, και που οσονούπω πέφτει και το τρίγωνο σήμα της Τροχαίας που προειδοποιεί για κίνδυνο. Εδώ που τα σκουπίδια αφήνουν ακόμα να φαίνονται στο βάθος τα Κυπριωτιάνικα. Σε κάθε χωριό που έχει όγκους σκουπιδιών που ο αέρας όταν φυσά δυνατά τα σκορπίζει παντού σε όλο το νησί.

Γειά σου Δήμαρχε! που δεν πήγες ποτέ να δεις τα σκουπίδια να σαπίζουν επί εννιά μήνες παντού, αλλά να χαρείς μη μου πεις για τον χώρο διαχείρισης σκουπιδιών που έφτιαξες γιατί πρόδηλα μένει άχρηστος.

Γειά σου Δήμαρχε! που τρία βασικά αγαθά και υπηρεσίες έχει κάθε τόπος: Αποκομιδή σκουπιδιών-καθαριότητα, Ύδρευση και Οδικό Δίκτυο. Όμως σύντομα θα μας στεγνώσεις πάλι, τι και αν σαπίσαμε όλο τον χειμώνα από βροχές, χαλάζι και χιόνια, εσύ θα μας λες ότι σπαταλάμε σε καλλιέργειες, γκαζόν και πισίνες και εμείς θα παρακαλάμε τους τουρίστες να μην καταναλώνουν υγρά και να μην τους αλλάζουμε σεντόνια. Από την Αγγλοκρατία χαράχτηκε το δίκτυο αλλά θέλει και φροντίδα. Οδήγησα από τα βόρια στα νότια και παρακαλούσα να αντέξει η ρεζέρβα όταν έπεσα σε μια ακόμα λακκούβα έξω από τις Σπηλίες νύχτα.

Γειά σου Δήμαρχε! που κάθε νοικοκυριό πληρώνει τα δημοτικά του τέλη και κάθε επιχείρηση τα τέλη παρεπιδημούντων χωρίς ανταπόδοση στα βασικά.

Γειά σου Δήμαρχε! που δεν σε νοιάζει όταν ντροπιασμένοι από τα σχόλια και τις παρατηρήσεις των τουριστών σου ρίχνουμε όλο το φταίξιμο και σε στολίζουμε με τα χειρότερα.

Γειά σου Δήμαρχε! που με έχεις γραμμένη από την πρώτη ανάρτηση στις 24 Μαίου με φωτογραφίες και σχόλια για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, αλλά δεν σε νοιάζει για το χάλι μας, και για κανένα χάλι πάνω στα Κύθηρα.

Γειά σου Δήμαρχε που έχεις γερό στομάχι και αντέχεις την αγανάκτηση ενώ δεν φιλοτιμήθηκες να περπατήσεις το νησί σου και να δεις τα φρικώδη.»

Γ. Κομηνός: Εντός των ημερών καθαρίζεται η περιοχή

Το Kythera.News επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο, υπεύθυνο καθαριότητας, κ. Γιώργο Κομηνό, ο οποίος μας ανέφερε πως έχει ανατεθεί σε ιδιώτη το έργο περισυλλογής των σκουπιδιών και άχρηστων αντικειμένων από διάφορα μέρη του νησιού. Σε αυτά τα πλαίσια, αναμένεται να καθαριστεί εντός των προσεχών ημερών και ο συγκεκριμένος χώρος. Ο κ. Κομηνός, πάντως, επέμεινε πως το θέμα αφορά, πρωτίστως, την έλλειψη ατομικής ευθύνης σε κάποιους κατοίκους.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eight − 1 =

Exit mobile version