Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Συνεχίζεται η αρχαιολογική έρευνα στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων

Συνεχίζεται η αρχαιολογική έρευνα στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων

navagio-antikythiron

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, ξεκίνησε τις εργασίες της η αποστολή για την αρχαιολογική έρευνα στο περίφημο Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το εμπορικό πλοίο που ναυάγησε στα Αντικύθηρα τον 1ο αι. π.Χ., παίρνοντας στο βυθό της θάλασσας μοναδικά έργα τέχνης, αλλά και τον πρώτο αναλογικό υπολογιστή του κόσμου, τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, θα γίνει για μία ακόμη φορά το «θέατρο των επιχειρήσεων» για τους αρχαιολόγους.

Η επί χρόνια Διευθύντρια της έρευνας, Δρ. Αγγελική Σίμωσι, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας, συμπράττει με την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή και τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Lorenz Baumer, για τη συνέχιση της αρχαιολογικής έρευνας σε έναν χώρο που ακόμα «κρύβει μυστικά». Πλαισιώνονται από μια έμπειρη ομάδα καταδυόμενων αρχαιολόγων και δυτών, προκειμένου να προχωρήσουν αποτελεσματικά οι εργασίες στο βάθος των περίπου 50 μ. όπου βρίσκεται το ναυάγιο.

Την αρχαιολογική αποστολή στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων στηρίζει για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος Κυθήρων, ενώ το  Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, στηρίζει την προσπάθεια, παραχωρώντας για τις ανάγκες της έρευνας το πλοίο «Typhoon».

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

7 + fourteen =

Exit mobile version