Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Συναντήσεις Δημάρχου με μέλη της Κυβέρνησης

Συναντήσεις Δημάρχου με μέλη της Κυβέρνησης

synantiseis-dimarxou-me-meli-tis-kyvernisis

Με τους Υφυπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συναντήθηκε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης που ευρίσκεται σε προγραμματισμένο υπηρεσιακό ταξίδι στην Αθήνα. Συγκεκριμένα:

  1. Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο συζητήθηκαν τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Κυθήρων, ενώ επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του κ. Υφυπουργού στην επετειακή εκδήλωση που θα γίνει το Σεπτέμβριο με αφορμή τη συμπλήρωση 5 ετών παραγωγικής λειτουργίας του Δικτύου Νήσων Αττικής. Ο κ. Κατσαφάδος ανακοίνωσε στο Δήμαρχο ότι εντός των επομένων ημερών ξεκινάει το δεύτερο επιδοτούμενο δρομολόγιο Γύθειο – Κύθηρα, το οποίο η τοπική κοινωνία αξίωνε επί σειρά ετών. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία, ύστερα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου και των τοπικών φορέων που υποστηρίχθηκε ένθερμα και από την πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ, ενέκρινε την επιπλέον προσέγγιση (άνευ επιδότησης) στα Αντικύθηρα και κάθε Πέμπτη, προκειμένου οι Αντικυθήριοι που επιθυμούν τα ταξιδεύσουν προς τον Πειραιά να μην αναγκάζονται να παραμένουν στα Κύθηρα επί δεκάωρο, καθώς στο δρομολόγιο της Κυριακής θα προστεθεί εμβόλιμα η 2η προσέγγιση στο Γύθειο. Έτσι, με τα 2 πλοία που εξυπηρετούν τα νησιά μας, η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της περιοχής μας βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών.
  2. Με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Αμυρά συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα των αναρτήσεων των δασικών χαρτών καθώς και το ακανθώδες ζήτημα της νομιμοποίησης των λιμανιών, που έχει καταστεί δισεπίλυτο λόγω της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας και της άρνησης των αρμοδίων υπηρεσιών να αναλάβουν τις επί δεκαετίες τεράστιες ευθύνες τους. Εκ μέρους του Δημάρχου προτάθηκε συγκεκριμένη νομοθετική λύση που ο κ. Υφυπουργός δεσμεύθηκε να εξετάσει άμεσα. Επιπλέον, παρουσιάστηκε η διαχρονική πρόταση του Δήμου μας για να καταστεί εκ του Νόμου υποχρεωτική η κατασκευή δεξαμενής αποθήκευσης ύδατος σε κάθε νέα οικοδομή στα νησιά, προκειμένου να αμβλυνθεί σημαντικά το πρόβλημα εξοικονόμησης υδατικών πόρων.
  3. Στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Οικονόμου τέθηκε το ζήτημα της καθυστέρησης των πληρωμών για το πρόγραμμα CLLD/LEADER καθώς και το αίτημα του Δικτύου Νήσων Αττικής για την έγκριση υπερδέσμευσης ύψους 1.500.000€ περίπου προκειμένου να χρηματοδοτηθούν όλες οι θετικά αξιολογημένες προτάσεις για τους 8 Δήμους της Π.Ε. Νήσων Αττικής.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × 4 =

Exit mobile version