Αρχική ΚΥΘΗΡΑ ΌΧΙ στην υποχρεωτικότητα, ΝΑΙ στο εμβόλιο από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο

ΌΧΙ στην υποχρεωτικότητα, ΝΑΙ στο εμβόλιο από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο

oxi-ypoxreotikotita-nai-emvolio

Το παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων για τον κορονοϊό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, έδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κυθήρων, «Τριφύλλειο», το πρωί της Πέμπτης, 26/08. Η συγκέντρωση έλαβε χώρα από τις 10:00 έως τις 15:00, στα πλαίσια της πανελλαδικής στάσης εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, και σε αυτήν πήραν μέρος γιατροί και νοσηλευτές που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν αλλά και συνάδελφοί τους, οι οποίοι προσήλθαν σε ένδειξη συμπαράστασης, καθώς και πλήθος κόσμου.

Σε ανακοίνωσή τους, οι υπό αναστολή εργαζόμενοι, χαρακτηρίζουν το μέτρο της υποχρεωτικότητας «εκβιαστικό» και «αντισυνταγματικό», απορρίπτουν τον χαρακτηρισμό «αρνητές» που κάποιοι τους προσάπτουν και υπενθυμίζουν την συμβολή τους να παραμείνει το Νοσοκομείο Κυθήρων ένας ασφαλής προορισμός για τους νοσούντες καθόλη την διάρκεια της πανδημίας, με τήρηση από μέρους τους όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, όσοι υγειονομικοί δεν επιθυμούν να λάβουν το σκεύασμα κατά της νόσου SARS-CoV-2, που προκαλεί την λοίμωξη covid-19 του νέου κορονοϊού, πρόκειται να τεθούν σε αναστολή εργασίας, άνευ αποδοχών, από την 1η Σεπτεμβρίου. Για την ίδια μέρα (01/09), οι υπό αναστολή υγειονομικοί, έχουν προαναγγείλει νέες κινητοποιήσεις, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Κυθήρων, ζητώντας τη στήριξη του Κυθηραϊκού λαού.

 

 

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

sixteen − 7 =

Exit mobile version