Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Στη νέα ΔΙΣ η υπόθεση των Μητροπολιτών Κυθήρων και Αιτωλίας

Στη νέα ΔΙΣ η υπόθεση των Μητροπολιτών Κυθήρων και Αιτωλίας

Ο Μητροπολίτης Μάνης, κ. Χρυσόστομος Γ΄, πρότεινε η υπόθεση των δύο Αρχιερέρων να τεθεί στο αρχείο - Σε κλίμα αγάπης οι εργασίες της Ιεραρχίας, επιτακτική ανάγκη να μην διαταραχθεί η ενότητα της Εκκλησίας.

diarkis-iera-synodos

Στη νέα Διαρκή Ιερά Σύνοδο που συνεδριάζει από αύριο, Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021, πρόκειται να συζητηθεί το ζήτημα για τις ενέργειες των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Κοσμά και Κυθήρων και Αντικυθήρων, κ. Σεραφείμ.

Να αναφερθεί, ότι η προηγούμενη ΔΙΣ είχε παραπέμψει τους δύο Μητροπολίτες σε εκκλησιαστικούς ανακριτές (Δημητριάδος Ιγνάτιο και Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο) για να εξετάσουν περαιτέρω το ζήτημα λόγω ανεπαρκών εξηγήσεων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Μάνης, κ. Χρυσόστομος Γ΄, πρότεινε η υπόθεση των δύο Αρχιερέρων να τεθεί στο αρχείο.

Συγκεκριμένα, ζήτησε για το μείζον όφελος της Εκκλησίας να μην γίνουν ανακρίσεις και δίκη, κατά των Μητροπολιτών Αιτωλίας Κοσμά και Κύθηρων Σεραφείμ.

Αμέσως μετά την πρόταση του Αγίου Μάνης, μέσα σε πνεύμα αγάπης και ενότητας ακούστηκαν διάφορες απόψεις από τους Αρχιερείς, ενώ επί του ζητήματος τοποθετήθηκε και ο Μακαριώτατος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τις τοποθετήσεις και την συζήτηση εντός της Ιεραρχίας για το εν λόγω ζήτημα, οι Αρχιερείς σημείωσαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μη διαταραχθεί η ενότητα της Εκκλησίας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το κλίμα που επικράτησε στην Ιεραρχία, ήταν η Εκκλησία να μην βιώσει ξανά τέτοιο πειρασμό που θα πληγώσει το Σώμα Της.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − two =

Exit mobile version