Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Στα μέτρα… της Εγχωρίου Περιουσίας…                            

Στα μέτρα… της Εγχωρίου Περιουσίας…                            

wave, sea, beach

Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες τοποθετούνται στο ζήτημα των εκμισθώσεων

Οι πρόγονοί μας, με τη σοφία που τους διέκρινε, έλεγαν: «Ώδινεν όρος και έτεκε μύν». Δηλαδή,  Κοιλοπονούσε ένα ολόκληρο βουνό και τελικά γέννησε ένα ποντίκι. Με αφορμή αυτό εμείς λέμε: Κοιλοπονούσε η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας για την Προκήρυξη τη σχετική με τις παραλίες και τις καντίνες και δημοσίευσε προκύρηξη κατώτερη προσδοκιών των ενδιαφερομένων και τελικά γέννησε ένα τέρας.  Γιατί φυσικά αυτή είναι η αλήθεια. Για Προκήρυξη Τέρας πρόκειται.

Με  ετσιθελικό τρόπο την εποχή της τρομερής Πανδημίας που κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει αύριο ή την επόμενη βδομάδα, η Επιτροπή δημοσιεύει στην Προκήρυξη τιμές εκκίνησης που είναι εξοντωτικές κι αυθαίρετες, με μπακαλίστικο τρόπο χωρίς κανένα σοβαρό κριτήριο σε χρόνο πολύ πρώιμο από την τουριστική σαιζόν, με φοβερά πιεστικές προδιαγραφές και με τρόπο που ξεκάθαρα δείχνει πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να βάλει όσο πιο πολλά χρήματα γίνεται στο ταμείο της και τίποτα άλλο, αδιαφορώντας προκλητικά για οτιδήποτε άλλο.

Κανένα ενδιαφέρον για την πρόοδο του Τουρισμού, κανένα ενδιαφέρον για τους ντόπιους που θέλουν να πάρουν μέρος στη Δημοπρασία. Πού είναι η φροντίδα της γι’  αυτούς που το 2020 με το ζόρι έβγαλαν τα έξοδα τους έχοντας ουσιαστικά ένα μήνα σαιζόν; Πού είναι η έγνοια της για τους ντόπιους  νέους σε ηλικία και παλεύουν σκληρά για να μείνουν μόνιμα στα Κύθηρα; Γιατί με τέτοιες έκτακτες συνθήκες δεν δίνουν παράταση ένα χρόνο σ’  αυτούς που ήδη έχουν με Δημοπρασία πάρει την  εκμετάλλευση σε παραλίες και καντίνες;  Ξέρει ο Πρόεδρος της Εγχωρίου και τα μέλη του Δ. Σ. καλύτερα από τους ειδικούς γιατρούς τι θα γίνει με τον Κορωνοϊό και την Πανδημία το Καλοκαίρι; Ανεξάρτητα από την πανδημία οι τιμές εκκίνησης δεν είναι βιώσιμες για τις επιχειρήσεις και θα έχουνε αντίκτυπο στον τουρισμό. Το έχουνε σκεφτεί αυτό; Και καλά ο Πρόεδρος αποφάσισε. Τα μέλη του Δ.Σ. συμφώνησαν όλα; Δεν διαφώνησε κανένας;  Κι αν ναι, πού είναι η διαφωνία του και σε τι; Τελικά, ο σημερινός Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. εξυπηρετούν και υπηρετούν τα Κύθηρα και τους σκοπούς ύπαρξης της Εγχωρίου ή έχουν εγκαταστήσει δικό τους καπετανάτο βάζοντας ενοίκιο ακόμα και για την επίσκεψη στη σπηλιά της Χύτρας; Μήπως ξεχνούν ότι τη σπηλιά την έκανε γνωστή ένας  Τσιριγώτης, δηλαδή ο Σπύρος Κασιμάτης;  Και τώρα βρήκανε ότι τη σώσανε από τα Μνημόνια λες και θα την χρησιμοποιούσαν οι δανειστές για να κάνουν τα καλοκαιρινά μπάνια τους, όπως στο Μονακό ή στο νησί Κάπρι της Ιταλίας!! Μήπως θα χτίζαν και ξενοδοχεία πολυτελείας επάνω;

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Κύριε Πρόεδρε της Εγχωρίου και Κύριοι Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μην συνδέσετε το όνομα σας και τη θητεία σας με αποφάσεις που στιγματίζουν το νησί μας.  Μην χτυπάτε άλλο τον Τουρισμό και τους ντόπιους επαγγελματίες. Συζητείστε μαζί τους και μην ακολουθείτε την τακτική «Αποφασίζομεν και Διατάζομεν». Πάρτε στα σοβαρά τις επιπτώσεις της Πανδημίας και τους αστάθμητους παράγοντες που την ακολουθούν. Μην ενεργείτε μόνο με κριτήρια κερδοσκοπικά. Ο Δήμος συνεργάζεται με την Εγχώριο;  Την ελέγχει ή νίπτει τας χείρας του  σαν Πόντιος Πιλάτος;

Εδώ χρειάζεται διάλογος,  ψυχραιμία, σοβαρότητα, ηρεμία και κινήσεις από την Εγχώριο που βελτιώνουν το ντόπιο τουριστικό προϊόν και δεν το χτυπούν για να το εξοντώσουν. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Εμείς καλούμε την Εγχώριο και τον Πρόεδρο της σε ανοιχτό και ειλικρινή  διάλογο. Στο χέρι του είναι να τον δεχτεί ή να τον απορρίψει.  Αν επιλέξει το δεύτερο, τότε αυτό θα δηλώνει ξεκάθαρα ότι ακολουθεί τακτική Σκρουτζ και όχι τακτική που ωφελεί τα Κύθηρα και τον λιγοστό Τουρισμό τους.

Αξιότιμοι κύριοι της Εγχωρίου Περιουσίας περιμένουμε να δούμε και να κρίνουμε τα δημοκρατικά αντανακλαστικά σας και τα τσιριγώτικα συναισθήματα σας.

Ρέα Κομηνού

Βαγγέλης Κατσανεβάκης

Σπύρος Χάρος

Άννα Καλλιγέρου

Νίκος Κασιμάτης

Ιωάννης Κοψαύτης

Ιωάννης Φατούρος

Δημήτρης Πάλλης

Δημήτρης Μεγαλόκονομος

Σπύρος Μάγειρος

Ανδρέας  Αργύρης

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × 5 =

Exit mobile version