Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ Στα Κύθηρα δεν περισσεύει κανείς!

Στα Κύθηρα δεν περισσεύει κανείς!

Άρθρο - παρέμβαση του επαγγελματία του τουρισμού, Αντρέα Παπαδόπουλου για τις τελευταίες τοποθετήσεις των ταξιδιωτικών γραφείων Drakakis Tours και Kithira Travel.

kythira-perissevei-kaneis

Διάβασα προσεκτικά τις δυο ανακοινώσεις-τοποθετήσεις επαγγελματιών του τουρισμού τουριστικών γραφείων –πρακτορείων του νησιού μας. Πρακτορεία – τουριστικά γραφεία και οι δυο.

Τα τουριστικά γραφεία –πρακτορεία είναι η εικόνα της πρώτης και τις τελευταίας “επαφής του επισκέπτη μας” σχετικά με το νησί μας. Δεν νομίζω ότι έχει κανείς μας παράπονο από το ένα ή το άλλο πρακτορείο. Έχει κανείς παρατηρήσεις, σχετικά με την εικόνα που βγαίνει μέσα και έξω από το νησί και που φροντίζουν για αυτό οι άνθρωποι που εργάζονται στα δυο πρακτορεία, με εξαντλητικά ωράρια και διαρκή παρουσία, γραφεία και λιμάνι, ξεκινώντας από τους σημερινούς επικεφαλής των γραφείων ; Σίγουρα όχι. Κατά καιρούς έχουμε όλοι μας (και είναι λογικό καθώς τα θέλω του καθενός μας είναι διαφορετικά) παράπονα από τα πλοία, τα ωράρια τους, τα δρομολόγιά τους, την συμπεριφορά τους και όχι από τους “δικούς μας πράκτορες”.

Ήμουν από τους πρώτους και ίσως από τους ελάχιστους που τοποθετήθηκα δημόσια όταν απόφαση δημοτικού συμβουλίου (παρελθόντων ετών και όχι της παρούσης διοίκησης) έφτασε στο υπουργείο ναυτιλίας και ζητούσε ευθαρσώς να καταργηθεί το δεύτερο πλοίο από Γύθειο, καθώς “έβλαπτε” το συμφέρων της τοπικής γραμμής του άλλου πλοίου.

Ήμουν από τους πρώτους που κάθισα στον καταπέλτη πλοίου της “άλλης εταιρίας”, εμποδίζοντας την αναχώρησή του ώστε να ακουστούν τα αιτήματή μας στο υπουργείο.
Συγχαίρω και Ευχαριστώ την εταιρία Τουρλουμούση-Τσαιλά που έχουν κάνει τα αδύνατα δυνατά (φτάνοντας κατά καιρούς να κάνουν αρκετές περισσότερες από τις ήδη αναρτημένες ημερήσιες αναχωρήσεις) για την εξυπηρέτηση των πάντων.

Συγχαίρω και Ευχαριστώ την εταιρία Ηλιόπουλου που δρομολόγησε ένα πλοίο άξιο του προηγούμενου που υπήρχε στην “άλλη γραμμή”.

Συγχαίρω τα δυο πρακτορεία των Κυθήρων για την τέλεια εξυπηρέτηση των κάτοικων και των επισκεπτών βγάζοντας την καλύτερη εικόνα μέσα και έξω στο νησί μας.

Όμως… Αγαπητέ φίλε και συνάδελφε Παναγιώτη (ο ενικός διότι είναι καλός μου φίλος). Θεωρώ ότι πάνω στην ένταση και την χαρά της είδησης ότι τελικά θα έχουμε και δεύτερη πρόσβαση στο Γύθειο από την εταιρία που εκπροσωπείς, έκανες έναν άστοχο παραλληλισμό των αποστάσεων, που είχε σαν συνέπεια την δικαιολογημένη “αντίδραση- απάντηση”, του φίλου μου του Σωτήρη, (ο ενικός γιατί είναι και ο Σωτήρης καλός μου φίλος) μέσω όμως της επωνυμίας του πρακτορείου του, και όχι “επί προσωπικού”.

Είμαι σίγουρος ότι ο Παναγιώτης δεν έκανε μια “δεύτερη ανάγνωση” και του ξέφυγε αυτή η λάθος τοποθέτηση. Είμαι σίγουρος επειδή γνωρίζω το ήθος του ότι θα είναι “στενοχωρημένος” από την εξέλιξη των πραγμάτων. Είμαι σίγουρος ότι αυτήν την στιγμή χρειάζεται μια ψύχραιμη φωνή που θα τον παροτρύνει να “βάλει τα πράματα στη θέση τους”.

Είμαι σίγουρος ότι ο Σωτήρης θα τον καταλάβει.
Είμαι σίγουρος ότι ο Σωτήρης και ο Παναγιώτης με τους συνεργάτες τους θα συνεχίσουν να δίνουν την μάχη τους, ο καθένας από την δική του θέση, όμως και οι δυο μαζί για το ίδιο αποτέλεσμα, ώστε η εικόνα των Κυθήρων να συνεχίσει να βγαίνει πεντακάθαρη μέσα από την εξυπηρέτηση των γραφείων τους.

Ευχαριστώ πολύ και τα δυο γραφεία, για την προσφορά τους σε όλους μας. Καλή σεζόν.

Υ.Γ Δεν ανάφερα σκόπιμα τα ονόματα των δυο γραφείων , ούτε κατά αλφαβητική σειρά ούτε βάσει «παλαιότητας» για δεοντολογικούς λογούς.

Παπαδόπουλος Ανδρέας.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seven + seventeen =

Exit mobile version