Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Στ. Χαρχαλάκης: «Εμβολιαστείτε όλοι, Εισαγγελέας για όσους προτρέπουν σε μη εμβολιασμό»

Στ. Χαρχαλάκης: «Εμβολιαστείτε όλοι, Εισαγγελέας για όσους προτρέπουν σε μη εμβολιασμό»

charchalakis

Δραματική έκκληση προς όλους τους πολίτες των Κυθήρων να σπεύσουν να εμβολιαστούν κατά του νέου κορονοϊού, που προκαλεί την νόσο covid-19, απευθύνει ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

Σε μήνυμά του στο προφίλ του στο facebook, ο κος Χαρχαλάκης ψέγει όλους όσους προσπαθούν να αποτρέψουν τον απλό κόσμο από το να θωρακιστεί μέσω του εμβολίου κατά της νόσου και δεν διστάζει να μιλήσει για «κατ΄ επάγγελμα συνωμοσιολόγους και ψευδοεπιστήμονες» που επιχειρούν να επηρεάσουν αρνητικά την κοινή γνώμη στο θέμα του εμβολιασμού. Συστήνει να εμπιστευόμαστε «μόνο τις επίσημες κρατικές αρχές», χαρακτηρίζοντας την εμπιστοσύνη προς την επιστήμη, «κορυφαία πράξη χριστιανικής αγάπης». Εξαιρεί μόνο τους επιστήμονες εκείνους που καταφεύγουν σε εικασίες, λόγω ελλιπούς γνώσης του αντικειμένου, το οποίο, όπως λέει, «απαιτεί εξαιρετικά βαθιά εξειδίκευση εντός του ιατρικού κλάδου».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του δημάρχου Κυθήρων, παρακάτω.

«ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!

ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ, προτρέπω και ενθαρρύνω δημόσια όλους μας να εμπιστευθούμε την επιστήμη και να κάνουμε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Να εμπιστευθούμε μόνο τις αρμόδιες κρατικές αρχές, τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία και ΚΑΝΕΝΑΝ μα ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο, που είτε από άγνοια, είτε από ημιμάθεια, είτε από ιδιοτέλεια διαδίδει ψευδοεπιστημονικές και ανυπόστατες απόψεις σχετικά με τον ιό και τα εμβόλια.

Ακόμα και αν κάποιος είναι γιατρός, δεν μπορεί να διαδίδει εικασίες ή απόψεις για ένα θέμα που απαιτεί εξαιρετικά βαθιά εξειδίκευση εντός του ιατρικού κλάδου.

Για τις περιπτώσεις ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με την επιστήμη και οι οποίοι επιχειρούν να αποτρέψουν τους πολίτες από τον εμβολιασμό, μόνος αρμόδιος είναι ο εισαγγελέας. Η γραφικότητά τους έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και πρέπει άμεσα οι κρατικές αρχές να επέμβουν.

Παράλληλα πρέπει να επανεξετασουμε βασικές πτυχές του συστήματος παιδείας που εχει ως χρέος όχι απλά να μεταδίδει ξερες γνώσεις, αλλα να καλλιεργεί την κριτική μας σκέψη ώστε να απορρίπτουμε θεωρίες συνωμοσίας και ψευδοεπιστημονικες κραυγές που δυστυχώς μεγάλη μερίδα του κόσμου πιστεύει.

Με εξαίρεση τους συμπολίτες μας που πριν εμβολιαστούν θα πρέπει να συμβουλευτούν τον ιατρό τους λόγω ειδικών ζητημάτων υγείας, θεωρώ ότι η μόνη υπεύθυνη στάση όλων ημών των υπολοίπων είναι ο εμβολιασμός.

ΔΕΝ λαμβάνουμε υπόψη μας τους κατ΄ επάγγελμα συνωμοσιολόγους και ψευδοεπιστήμονες.
ΔΕΝ ακούμε ανθρώπους άσχετους με το θέμα.
ΔΕΝ ταυτιζόμαστε με απόψεις ανθρώπων που δεν έχουν αρμοδιότητα στα ζητήματα του εμβολιασμού.

Η εμπιστούνη στην Επιστήμη είναι κορυφαία πράξη χριστιανικής αγάπης γιατί η Επιστήμη είναι ΙΕΡΗ.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΤΟΝ ΕΟΔΥ, ΤΗ ΓΓΠΠ.
ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ – ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ!»

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 4 =

Exit mobile version