Αρχική PODCASTS Σπύρος Λάππας: Αδιανόητο να μη συμπληρωθεί η δίωξη του δολοφόνου για ενδοοικογενειακή...

Σπύρος Λάππας: Αδιανόητο να μη συμπληρωθεί η δίωξη του δολοφόνου για ενδοοικογενειακή βία

«Ο νόμος για τη συνεπιμέλεια είναι εγκληματικός γιατί επιτρέπει στο δολοφόνο της μητέρας να μπορεί να διεκδικήσει την επιμέλεια».

spyros-lappas-adianoito

Μιλώντας στο Κόκκινο και στην εκπομπή «Ξυπνήστε!», ο δικηγόρος και βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, εξήγησε ότι ενώ όλες οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα προστατεύουν την πυρηνική οικογένεια (γονείς και τέκνα), με τον νόμο της ΝΔ μπορεί να αφαιρεθεί η γονική μέριμνα ακόμα και για αποξένωση από τα σόγια, εάν δηλαδή «δεν έχεις καλές σχέσεις με τα πεθερικά» (!).

Επιπλέον, όπως είπε χαρακτηριστικά, καταλαβαίνει κανείς πόσο «εγκληματικός» είναι αυτός ο νόμος, εφόσον τώρα μπορεί να διεκδικήσει επιμέλεια ο δολοφόνος της μητέρας.

Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Λάππας εξέφρασε την έκπληξη του για το γεγονός ότι δεν διώκεται ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της συζύγου του και για ενδοοικογενειακή βία, θεωρώντας όπως είπε «αδιανόητο» να μην συμπληρώνει η δίωξη του εφόσον στραγγάλισε τη γυναίκα του.

Σχολιάζοντας την σιωπή του πρωθυπουργού μπροστά σε ένα τέτοιο ειδεχθές έγκλημα που συγκλόνισε διεθνώς, ο δικηγόρος και βουλευτής διερωτήθηκε τι μπορεί να πει ο κ. Μητσοτάκης έπειτα από τις δηλώσεις και των αξιωματούχων του αλλά και του συνδικαλιστή Μπαλάσκα της αστυνομίας.

Αυτό όμως που υπογράμμισε ο κ Λάππας, είναι ότι ο νόμος περί συνεπιμέλειας που έφερε πολύ πρόσφατα η κυβέρνηση, «επανάφερε από την πίσω πόρτα το πατριαρχικό μοντέλο».

Σπύρος Λάππας – 105,5 Στο Κόκκινο – 23 Ιουνίου 2021 by 105,5 Sto Kokkino

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

sixteen − 3 =

Exit mobile version