Αρχική ΥΓΕΙΑ Σπάνιες νευρικές διαταραχές μπορούν να προκαλέσουν τα AstraZeneca και Johnson & Johnson

Σπάνιες νευρικές διαταραχές μπορούν να προκαλέσουν τα AstraZeneca και Johnson & Johnson

syndromo-guillain-barre

Μια εξαιρετικά σπάνια διαταραχή βλάβης των νεύρων είναι το σύνδρομο Guillain-Barré, το οποίο αποτελεί πιθανή παρενέργεια του εμβολίου COVID-19 της AstraZeneca, σύμφωνα με ενδείξεις της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι η αιτιώδης σχέση μεταξύ της οξείας ιδιοπαθούς πολυνευρίτιδας (GBS) και της δόσης AstraZeneca, γνωστής ως Vaxzevria, ήταν «τουλάχιστον μια λογική πιθανότητα», καθώς αναφέρθηκαν 833 περιπτώσεις  του συνδρόμου από 592 εκατομμύρια δόσεις AstraZaneca, που χορηγήθηκαν παγκοσμίως έως τις 31 Ιουλίου.

Ο EMA κατηγοριοποίησε τις παρενέργειες του εμβολίου ως «πολύ σπάνιες», ενώ τόνισε ότι τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των κινδύνων.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων πρόσθεσε και μια αντίστοιχη προειδοποίηση για το σύνδρομο Guillain-Barré ως πιθανή παρενέργεια και του μονοδοσικού Johnson & Johnson.

Και τα δύο εμβόλια χρησιμοποιούν τεχνολογία ενεργοποίησης των κυττάρων για την παραγωγή αντισωμάτων και έχουν επίσης συσχετιστεί με σπάνιους θρόμβους αίματος.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

10 − five =

Exit mobile version