Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Σολτς: Η Ελλάδα θα στείλει τεθωρακισμένα στην Ουκρανία

Σολτς: Η Ελλάδα θα στείλει τεθωρακισμένα στην Ουκρανία

Η Γερμανία θα παραδώσει οχήματα μάχης πεζικού στην Ελλάδα ώστε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να παραδώσει όπλα σοβιετικού τύπου στην Ουκρανία λέει το Reuters

olaf-scholz

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Όλαφ Σολτς ότι η χώρα μας θα στείλει και τεθωρακισμένα στην Ουκρανία, μετά την πρόσφατη εν κρυπτώ αποστολή όπλων. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που ο ελληνικός λαός και τα πολιτικά κόμματα ενημερώνονται από το εξωτερικό για τα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο Γερμανός καγκελάριος ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια συνεργασία ανάλογη με αυτήν της Γερμανίας με την Τσεχία, στο πλαίσιο της οποίας η τελευταία παραδίδει στην Ουκρανία τεθωρακισμένα από το απόθεμα του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, τα οποία κατόπιν αντικαθίστανται με αντίστοιχα γερμανικά εξοπλιστικά συστήματα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Γερμανία θα παραδώσει οχήματα μάχης πεζικού (IFV) στην Ελλάδα, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να μπορέσει να παραδώσει όπλα σοβιετικού τύπου στην Ουκρανία.

«Σήμερα μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό για μια παρόμοια συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία διαθέτει τέτοια συστήματα και θα την προμηθεύσουμε με γερμανικά άρματα μάχης», δήλωσε ο Σολτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και προσέθεσε ότι οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν από τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών. Αντίστοιχες συμφωνίες συνεργασίας θα επιδιωχθούν και με άλλες χώρες, σημείωσε.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × one =

Exit mobile version