Σοκ έχει προκαλέσει στην Τουρκία η αποκάλυψη ότι ο Γιουσούφ Ζιγιά Γκιουμουσέλ, αρχηγός της ισλαμικής σέκτας «Ισμαίλαγά» πάντρεψε πριν από χρόνια την κόρη του σε ηλικία 6 ετών με έναν 29χρονο με θρησκευτικό γάμο.

Η κόρη υπέβαλε μήνυση μόλις το 2020, υποστηρίζοντας ότι κακοποιούνταν σεξουαλικά κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας.

Το 2012, ο γιατρός που περιέθαλψε το 14χρονο κορίτσι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο νοσοκομείο λόγω εμμηνορροϊκής ανωμαλίας, κατήγγειλε την κακοποίηση του παιδιού στην αστυνομία. Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε ότι δεν υπήρχε περιθώριο δίωξης.

Μόλις το 2022 το κατηγορητήριο της εισαγγελίας ανέφερε ότι υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση και ότι το αδίκημα έχει διαπραχθεί επανειλημμένα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, στην αρχή η μητέρα του παιδιού ήταν αντίθετη στο γάμο, που κανόνισε ο σύζυγός της. Ωστόσο, ο πατέρας της έστελνε την κόρη του στο διαμέρισμα του 29χρονου Καντίρ Ιστεκλί, όταν η μητέρα της δεν ήταν στο σπίτι.

Η HKG έγινε μητέρα όταν έγινε 17 ετών. Μια μέρα, άκουσε μια ραδιοφωνική εκπομπή για μικρά κορίτσια που παντρεύονταν κι έτσι κατάλαβε ότι αυτό που περνούσε δεν ήταν παιχνίδι, όπως της παρουσίαζε ο «σύζυγός της» τη σεξουαλική πράξη και ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Πριν από δύο χρόνια, στις 30 Νοεμβρίου 2020, υπέβαλε μήνυση στην εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης. Στην εισαγγελία κατέθεσε φωτογραφίες από το φερόμενο γάμο της, καθώς και φωτογραφίες με μώλωπες στο σώμα της και ηχογραφημένα ντοκουμέντα σχετικά με την κακοποίησή της.

Σύμφωνα με τη δήλωση της HKG στην καταγγελία της, οι σεξουαλικές επιθέσεις του άντρα της ήταν συνεχείς.

Ο άνδρας που παντρεύτηκε το εξάχρονο κορίτσι, Καντίρ Ιστεκλί, και κατηγορείται για βιασμό είναι ελεύθερος.

Τεράστιες πολιτικές αντιδράσεις

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, αντέδρασε στο γεγονός στο απεχθές γεγονός και τόνισε ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

«Η κακοποίηση παιδιών είναι ένα καταραμένο έγκλημα που δεν θα συγχωρεθεί ποτέ», είπε.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης αντέδρασαν επίσης πολύ σκληρά.

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ότι όσοι κακοποίησαν σεξουαλικά το εξάχρονο παιδί θα πάθουν αυτό που τους αξίζει.

«Ένα 6χρονο παιδί! Αυτός που το κάνει αυτό, κλείνει το μάτι σε αυτό, επιβεβαιώνει αυτό το σύστημα, είναι ανέντιμο!».

Η αρχηγός του Καλού Κόμματος IYI, Μεράλ Ακσενέρ, έκανε λόγο για ηθική παρακμή και προειδοποίησε ότι δεν θα επιτρέψουν αυτό το περιστατικό να κρυφτεί κάτω από το χαλί.

«Αυτό που έγινε σε ένα 6χρονο κοριτσάκι μας υπό την κάλυψη μιας θρησκευτικής κοινότητας είναι μια μεγάλη διαστροφή, κακοποίηση και ξεκάθαρος βιασμός! Θα προστατεύουμε πάντα τα παιδιά μας από όλα τα βρώμικα χέρια!».

Ο ηγέτης του Κόμματος Ανάπτυξης και Προόδου DEVA, Αλί Μπαμπατζάν, είπε ότι πρόκειται για βιασμό, όχι για κακοποίηση παιδιών.

Ο ηγέτης του Κόμματος του Μέλλοντος, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε ότι η σεξουαλική επίθεση σε ένα εξάχρονο είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Παράλληλα, σήμερα γνωστοί δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του Τύπου απαιτούν από την επίσημη αρχή της χώρας, τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, να πάρει θέση και να καταδικάσει το γεγονός, ξεκαθαρίζοντας ότι το Ισλάμ δεν τα επιτρέπει αυτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × five =