Αρχική ΤΑΙΝΙΕΣ Σινε – Παράδεισος: Η Βασίλισσα της Αφρικής (1951)

Σινε – Παράδεισος: Η Βασίλισσα της Αφρικής (1951)

Το Σινε – Παράδεισος, πιστό και αυτή την Κυριακή στο ραντεβού του με το σινεφίλ κοινό, παρουσιάζει το αριστούργημα του Τζον Χιούστον, «Η Βασίλισσα της Αφρικής», με τους Χάμφρει Μπόγκαρτ – Κάθριν Χέπμπορν, σε μια καταπληκτική κινηματογραφική συνύπαρξη.

Υπόθεση: Στη ζούγκλα της Aνατολικής Aφρικής, το 1914, λίγο μετά την έναρξη του A Παγκοσμίου πολέμου και την καταστροφή της βρετανικής ιεραποστολής όπου ζει από τους Γερμανούς, μια αριστοκρατική Αγγλίδα γεροντοκόρη (Katharine Hepburn) πείθει έναν ταλαιπωρημένο Καναδό τυχοδιώκτη (Humphrey Bogart) να προσπαθήσουν να διαφύγουν πάνω στο σαραβαλιασμένο του ατμόπλοιο, ονόματι “Η Βασίλισσα της Αφρικής”.

Μια απόφαση που θα τους φέρει αντιμέτωπους με ορμητικούς καταρράχτες, την αφιλόξενη πανίδα της περιοχής, τις ελλείψεις, αλλά και με τους εαυτούς τους και τα πιο βαθιά τους συναισθήματα… Ένα κλασικό αριστούργημα της 7ης Τέχνης δια χειρός John Huston (Ο Θησαυρός της Σιέρα Μάντρε, Ανεμοδαρμένα Ύψη, Sergeant York κ.α.)!

Γυρισμένη υπό δύσκολες συνθήκες στις αυθεντικές τοποθεσίες στην Αφρική, η ταινία καταφέρνει να μεταγγίζει στον θεατή την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στα έλη της “Μαύρης Ηπείρου”, και σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών ο θεατής – εντελώς αβίαστα – γίνεται συμμέτοχος του σωματικού και ψυχικού αγώνα που βιώνουν, ενδιαφέρεται γι’ αυτούς και βιώνει τις συναισθηματικές του επιπλοκές. Αλλά αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς το εξαιρετικό δίδυμο των Katharine Hepburn και Humphrey Bogart (τιμήθηκε με Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου για αυτή την ερμηνεία), στη μοναδική τους κινηματογραφική συνάντηση, και για πολλούς στη καλύτερη ταινία και των δυο τους. Παίζει ρόλο, φυσικά, το γεγονός ότι ερμηνεύουν δύο εξαιρετικά ζωντανούς, πολυδιάστατους και ρεαλιστικά γραμμένους χαρακτήρες.

Πρωτότυπος Τίτλος: The African Queen Βαθμολογία IMDb: 7,7/10 Βαθμολογία περιοδικού “Αθηνόραμα”: 4/5* Σκηνοθεσία: John Huston Πρωταγωνιστούν: Humphrey Bogart, Katharine Hepburn, Robert Morley, Peter Bull

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × two =

Exit mobile version