Αρχική ΤΑΙΝΙΕΣ Σινε-Παράδεισος: Η Γέφυρα του Άρνεμ (1977)

Σινε-Παράδεισος: Η Γέφυρα του Άρνεμ (1977)

Υπόθεση: 1944. Πλησιάζουμε στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Γερμανοί έχουν χάσει μέρος της Γαλλίας και οι Συμμαχικές δυνάμεις αποφασίζουν να τους δώσουν το τελειωτικό χτύπημα. Το σχέδιό τους, απλό και εξίσου παράτολμο: χιλιάδες αλεξιπτωτιστές θα προσγειωθούν στην Ολλανδία, για να κρατήσουν εκεί μερικές καίριες θέσεις μέχρι να έρθουν ενισχύσεις.

Το πιο σημαντικό σημείο είναι η γέφυρα του Άρνεμ – μόλις καταληφθεί, μπορεί να μπλοκάρει τα πάντα στη Δυτική Γερμανία. Το άψογο, όμως, σχέδιο θα ανατραπεί, και οι Βρετανοί θα βρεθούν, υπό συνθήκες εξάντλησης, να παλεύουν όχι για τη κατάληψη της γέφυρας αλλά για την επιβίωσή τους…

Εξαιρετική πολεμική περιπέτεια για τη μάχη της Γέφυρας του Άρνεμ στην Ολλανδία, που αναπλάθει με έμφαση στη λεπτομέρεια και στη δραματικότητα των γεγονότων. Το πόνημα του Attenborough εκπλήσσει με τη πλειάδα των υπέροχων ηθοποιών που πρωταγωνιστούν, αλλά και για τους άπειρους κομπάρσους, τον στρατιωτικό εξοπλισμό και τα αεροσκάφη (ιδιαίτερα τα DC-3), που εμφανίζονται κατά δεκάδες και συνθέτουν ένα θέαμα επικών διαστάσεων.

Η ταινία αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα πολεμικών συγκρούσεων στα πεδία μάχης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με αληθοφανείς σκηνές, μεγαλειώδεις μάχες και δραματικές ανθρώπινες σκηνές.

Πρωτότυπος Τίτλος: A Bridge Too Far Βαθμολογία IMDb: 7,4/10 Σκηνοθεσία: Richard Attenborough Πρωταγωνιστούν: Sean Connery, Ryan O’Neal, Michael Caine, Liv Ullmann, Gene Hackman, Anthony Hopkins, James Caan, Maximilian Schell, Dirk Bogarde, Laurence Olivier

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

six − three =

Exit mobile version