Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Σημαντική εξέλιξη: Χρηματοδοτούνται οι λιμενικές υποδομές Κυθήρων

Σημαντική εξέλιξη: Χρηματοδοτούνται οι λιμενικές υποδομές Κυθήρων

Στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», εντάχθηκαν τα μεγάλα λιμενικά έργα του νησιού των επόμενων χρόνων.

Μια σημαντική εξέλιξη που αφορά τις λιμενικές υποδομές των Κυθήρων, ανακοίνωσε, σε Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε, ο Δήμος. Πρόκειται για την χρηματοδότηση των μεγάλων λιμενικών έργων του νησιού για τα επόμενα χρόνια, τα οποία, μέσω των επακόλουθων μελετών και διαγωνιστικών διαδικασιών που προβλέπει ο Νόμος, αναμένεται να δώσουν μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στο νησί.

agia-patrikia

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Δήμου Κυθήρων:

Μεγάλη Χρηματοδότηση για την Αναβάθμιση των Λιμανιών των Κυθήρων

Με απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» το αίτημα χρηματοδότησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων ύψους 360.000,00€ (με το Φ.Π.Α.) για την εκπόνηση μελετών αναβάθμισης και ανάπτυξης λιμενικών υποδομών των Κυθήρων. Συγκεκριμένα, χρηματοδοτήθηκαν οι εξής μελέτες:

  1. Μελέτη αποκατάστασης και αναβάθμισης Αλιευτικού Καταφυγίου Αγίας Πατρικίας Κυθήρων.
  2. Μελέτη – Αδειοδοτήσεις και Τεύχη Δημοπράτησης για την Κατασκευή και Λειτουργία Αγκυροβολίου Τουριστικών Σκαφών (Μαρίνα) στον Πίσω Γιαλό Καψαλίου Κυθήρων.
  3. Μελέτη δημιουργίας ασφαλούς Μαρίνας και έργου αποτροπής φυσικών επιχώσεων της υφιστάμενης Μαρίνας Αγίας Πελαγίας Κυθήρων.
  4. Μελέτη βελτίωσης προστασίας Αλιευτικού Καταφυγίου Διακοφτίου Κυθήρων.

Προκειμένου οι μελέτες να δημοπρατηθούν στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, χρηματοδοτήθηκε επίσης η παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου, μετά από προτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών, που θα αναλάβει την διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών καθώς όπως είναι γνωστό το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν διαθέτει μόνιμο προσωπικό.

Το Λιμενικό Ταμείο έχει επίσης χρηματοδοτηθεί με 75.000,00€ από την Περιφέρεια Αττικής για την εκπόνηση των μελετών αποκατάστασης στο Λιμένα Πλ. Άμμου και στο αλιευτικό καταφύγιο Καψαλίου καθώς και για την διερεύνηση της δυνατότητας εγκατάστασης ναύδετου στο Καψάλι σε στάδιο προμελέτης. Επιπλέον, το Λιμενικό Ταμείο έχει χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) με ποσόν ύψους 124.000,00€ για την υλοποίηση της πράξης «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου ασφάλειας λιμενικής εγκατάστασης Καψαλίου Κυθήρων».

Συνολικά, λοιπόν, και μετά τη νέα μεγάλη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις (μέχρι σήμερα) ύψους 559.000,00€ με τις οποίες θα μελετήσει και θα ωριμάσει τα μεγάλα λιμενικά έργα των επομένων ετών και τα οποία θα δώσουν μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στο νησί μας. Για την ανάθεση όλων αυτών των μελετών θα ακολουθηθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες του Νόμου 4412/2016 όπως ισχύουν σήμερα.

Με αφορμή την έγκριση της νέας σημαντικής αυτής χρηματοδότησης, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτριος Καλλίγερος δήλωσαν τα εξής:

«Ακόμα μια μεγάλη χρηματοδότηση έγινε πραγματικότητα χάρη στη συστηματική και μεθοδική δουλειά της Δημοτικής μας Αρχής και της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου, τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης θητείας επί προεδρίας του κ. Π. Ζαντιώτη. Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυθήρων χρηματοδοτείται με ένα τόσο μεγάλο ποσόν (360.000,00€) προκειμένου να ωριμάσει μεγάλα λιμενικά έργα, ανάμεσα στα οποία και η Μαρίνα στο Καψάλι, έργο μείζονος σημασίας που επί σχεδόν 20 χρόνια είχε αφεθεί στην τύχη του. Ευελπιστούμε σε σύντομο χρόνο να ολοκληρωθούν οι σημαντικές αυτές μελέτες, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα απαραίτητα λιμενικά έργα που αναβαθμίζουν τις λιμενικές υποδομές του νησιού μας προς όφελος των κατοίκων αλλά και του τουρισμού. Ευχαριστούμε θερμά τους αρμόδιους Υπουργούς, τον Υπουργό Αναπληρωτή Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο, καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη των δύο Υπουργείων για την έμπρακτη υποστήριξη προς το Δήμο μας».

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × 5 =

Exit mobile version