Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Σεισμός: Νέο «χτύπημα» με 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόνα – Αισθητός σε πολλές...

Σεισμός: Νέο «χτύπημα» με 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόνα – Αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας

Στους δρόμους ξανά οι πολίτες στην Ελασσόνα - Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές μεταξύ των οποίων και η Αττική

thessaliatv.gr

Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ελασσόνα, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 16 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ελασσόνας, στην ίδια περιοχή όπου σημειώθηκε ο σεισμός των 6 Ρίχτερ τηνΤετάρτη. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 11,3 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, δύο σπίτια κατέρρευσαν.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Θεσσαλία, την Αχαΐα και στην Αττική.

Πέντε χιλιόμετρα βορειότερα του αρχικού σεισμού, εντοπίζεται το επίκεντρο του νέου ισχυρού μετασεισμού των 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόνα, σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

thessaliatv.gr

Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι παρατηρείται μετάθεση της σεισμικής δραστηριότητας στον ίδιο κλάδο ρήγματος προς την Ελασσόνα.

Στο ερώτημα εάν ήταν αναμενόμενη μια τέτοια δραστηριότητα, απάντησε αρνητικά.

«Όχι, δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Ήταν κάπως έτσι περίεργο να υπάρξει αυτή η εξέλιξη. Πρέπει να την αποτιμήσουμε το επόμενο διάστημα», τόνισε ο καθηγητής.

Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ ανέφερε ότι ενεργοποιήθηκε ένας άλλος κλάδος του ρήγματος. «Έχουμε να κάνουμε με έναν καινούριο κλάδο του ρήγματος και το ευτύχημα είναι ότι φεύγει από τις κατοικημένες περιοχές

Δεν γνωρίζαμε αυτό τον κλάδο του εν λόγω ρήγματος. Μπορεί να χαρακτηριστεί ως μετασεισμός  αλλά να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου, ώστε να δούμε εάν ενεργοποιείται άλλος κλάδος του ίδιου ρήγματος» τόνισε.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nine − one =

Exit mobile version