Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Σε συνοικίες και σε δρόμους η απάντηση για το εργασιακό

Σε συνοικίες και σε δρόμους η απάντηση για το εργασιακό

Καθολική αντίδραση των εργαζομένων απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη - «Τη μάχη θα τη δώσουμε μέχρι το τέλος» είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Με την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ξεκίνησαν στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης, 06/05, οι απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του εργασιακού νομοσχεδίου του Κωστή Χατζηδάκη, το οποίο διαμορφώνει νέα δεδομένα στις εργασιακές σχέσεις και ουσιαστικά καταργεί το 8ωρο.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα, κάτω τα χέρια από το 8ωρο», η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, εργατικά σωματεία και συνδικάτα συγκεντρώθηκαν επίσης από τις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος με κατεύθυνση της πορείας προς το Σύνταγμα.

Το ραντεβού για την κοινή απεργιακή κινητοποίηση δόθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 από την  ΑΔΕΔΥ το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών. Στην τεράστια πορεία συμμετείχαν εκτός από τα συνδικάτα και τις εργατικές οργανώσεις, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και χιλιάδες εργαζόμενοι από όλους τους χώρους.

Μαζικότατη η πορεία κατά του νέου αντεργατικού οδοστρωτήρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

 

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΜέΡΑ 25. Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το παρών δίνουν, τόσο ο πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και σημαίνοντα στελέχη του κόμματος, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Παππάς, ο Πάνος Σκουρλέτης, Γιάννης Μουζάλας και ο Θάνος Μωραΐτης.

«Ενώ σε όλο τον κόσμο η  πανδημία οδηγεί τις κυβερνήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι οι ανάγκες του ανθρώπου, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη, στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση» τόνισε στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κυβέρνηση «επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλλει ότι πιο αντιλαϊκό ότι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

«Η απάντηση σήμερα των εργαζόμενων με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία είναι ένα μήνυμα: αυτή θα είναι μία κορυφαία μάχη υπεράσπισης του δικαιώματος των εργαζομένων και της λαϊκής πλειοψηφίας στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μέχρι το τέλος», δήλωσε με έμφαση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

«Tο νομοσχέδιο της κυβέρνησης επιβάλλει την εργασιακή ζούγκλα»

 

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επίσης παρευρέθηκε, δήλωσε: «Μετά από μία δεκαετία συνεχών αντεργατικών μέτρων από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται η σημερινή κυβέρνηση να φέρει συντριπτικό πλήγμα σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είμαστε όλοι σήμερα εδώ ενωμένοι, γιατί αγωνιζόμαστε να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αρνούμαστε την 10ωρη δουλειά. Γιατί δεν πρέπει να κατατεθεί αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα του Χατζηδάκη. Γιατί υπερασπιζόμαστε τη συνδικαλιστική δράση και ελευθερία όλων των εργαζομένων».

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Συγκεκριμένα σήμερα Πέμπτη θα παραμείνουν ακινητοποιημένα για 24 ώρες το Μετρό (γραμμές 2 & 3) και η γραμμή του ΗΣΑΠ. Επίσης χειρόφρενο θα τραβήξουν για 24 ώρες τα τρόλεϊ και το τραμ. Στον Προαστιακό, θα διακοπεί η κυκλοφορία των δρομολογίων μεταξύ 10:00 – 13:00 λόγω στάσης εργασίας του προσωπικού.

Τα μόνο που θα κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους είναι τα λεωφορεία.

Δεμένα πλοία και τροποποιήσεις πτήσεων σε αεροπλάνα

Παράλληλα, 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων αποφάσισαν οι διοικήσεις 13 ναυτεργατικών σωματείων για την Πέμπτη, 6 Μαΐου. Σε ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων της προχωρά η SKY express, η Aegean και η Olympic Air λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας σε συνδυασμό με την στάση της ΟΣΥΠΑ από τις 11:00 έως τις 15:00, συμμετέχοντας στην γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Κινητοποιήσεις από εργαζομένους του ΕΣΥ

Με προσωπικό ασφαλείας αναμένεται να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ η απεργία της ΑΔΕΔΥ θα επηρεάσει και τους εργαζόμενους σε Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες όπως οι Εφορίες.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

10 + 7 =

Exit mobile version