Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Σε άδεια άνευ αποδοχών όσοι πουν «όχι» στο εμβόλιο

Σε άδεια άνευ αποδοχών όσοι πουν «όχι» στο εμβόλιο

se-adeia-anef-apodoxon-osoi-poun-oxi-sto-emvolio

Το επόμενο σημαντικό κεφάλαιο που πρόκειται να ανοίξει τις επόμενες ώρες, είναι το περιεχόμενο των κυρώσεων που θα εφαρμοστούν σε όλους όσους αρνηθούν να συμμετάσχουν υποχρεωτικά στην επιχείρηση «Ελευθερία». Ήδη, ανακοινώθηκε ότι οι εργαζόμενοι κοντά σε ευπαθείς ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωποι με αναστολή εργασίας από τις 16 Αυγούστου και μετά.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, το ίδιο θα ισχύσει και για το υγειονομικό προσωπικό, το οποίο θα πάρει σειρά αμέσως μετά. Τί σημαίνει όμως αυτό; Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναστολή εργασίας θα σημαίνει ότι ο εργαζόμενος δε θα αμείβεται, κάτι δηλαδή σαν άδεια άνευ αποδοχών. Δεν υπάρχει θέμα απόλυσης επαναλαμβάνει αρμόδια κυβερνητική πηγή.

Στα παραπάνω προστίθενται σενάρια που θέλουν την ύπαρξη  «βεντάλιας» στις πιθανές τιμωρίες που θα ανοίγει αναλόγως των εξελίξεων. Για παράδειγμα, συζητείται το ενδεχόμενο να δίνεται πίστωση χρόνου και αναλόγως της ανταπόκρισης ή μη, να ορίζεται και η ανάλογη «ποινή». Όλα αυτά θα εξειδικευθούν από τους συναρμόδιους υπουργούς το πρωί της Τρίτης.

Σε κάθε περίπτωση, το τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη ήρθε σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη χρονική συγκυρία. Από την μία, η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες και από την άλλη η διαπίστωση ότι πλέον ο κορονοϊός «χτυπάει» τις πιο μικρές ηλικίες, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου λοιπόν, παρά την στάση ήπιων τόνων που έχουν κρατήσει μέχρι σήμερα και τη βήμα-βήμα τακτική που έχουν υιοθετήσει σε σχέση με το διαχωρισμό μεταξύ «εμβολιασμένων και μη», αποφάσισαν να κλιμακώσουν την στρατηγική τους. Κατά τη διάρκεια των διαδοχικών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας, καθορίστηκαν οι επόμενες κινήσεις και αποφασίστηκε στο τηλεοπτικό μήνυμα να ενταχθούν αναφορές τόσο για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς όσο και για τους περιορισμούς στην εστίαση.

Επιλογή που δεν ήταν η πρώτη, μια και υπήρξαν φωνές η τοποθέτηση του πρωθυπουργού να γίνει μόνο για το πρόγραμμα της υποχρεωτικότητας, αφήνοντας σε δεύτερη φάση τα υπόλοιπα. Παρ’ όλα αυτά, είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλησε  να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα με δύο αποδέκτες. Από την μία τους νέους ανθρώπους που αποδεικνύεται ότι είναι ο βασικός στόχος του κορονοϊού και από την άλλη όλους όσοι μέχρι και σήμερα στέκονται με δυσπιστία απέναντι στην χρησιμότητα του εμβολίου.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five + sixteen =

Exit mobile version