Αρχική ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Retro ιστορίες: Διαφήμιση εποχής για το ιστορικό πλοίο Μυρτιδιώτισσα

Retro ιστορίες: Διαφήμιση εποχής για το ιστορικό πλοίο Μυρτιδιώτισσα

Από ανάρτηση της Ελένης Χάρου.

Μια καταπληκτική ρετρό καταχώρηση, που διαφημίζει το νεοεισαχθέν στην άγονη -τότε- γραμμή των Κυθήρων πλοίο “Μυρτιδιώτισσα”, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους, η Ελένη Χάρου, με ανάρτησή της στο facebook.

Η αφίσα εποχής ξεκινά την αναφορά της στο «νεοαγορασθέν πολυτελέστατον ατμόπλοιον Μυρτιδιώτισσα», παραθέτοντας τα βασικά του χαρακτηριστικά και την εσωτερική διαμόρφωση, προτού δημοσιεύσει το πρόγραμμα δρομολογίων του.

myrtidiotissa-ploio

Ιστορικό

Το πλοίο «Μυρτιδιώτισα» έφερε μεγάλη αλλαγή στη θαλάσσια συγκοινωνία, με μακροχρόνια παρουσία και άριστη εξυπηρέτηση. Εκτελούσε τη γραμμή Πειραιάς-Πελοπόνησσος-Κύθηρα-Αντικύθηρα από το 1959 και αλλο δρομολόγιο (άγονο) κατ’ ευθείαν Πειραιά-Μονεμβασία-Αγ.Πελαγία-Νεάπολη-Πειραιά.

Είναι το καράβι που πλεύρισε πρώτο και εγκαινίασε την προβλήτα του Καψαλιού το 1962. Εξυπηρέτησε τα Κύθηρα από το 1958 μέχρι το 1972. Το “Μυρτιδιώτισσα” και το “ΙΟΝΙΟΝ” ήταν τα μακροβιότερα καράβια που παρέμειναν στη γραμμή.

Πλοιοκτήτης: Σπύρος Μπιλίνης (ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΑΤΜΟΠΛΟΙΑ). Αυτός που εξυπηρέτησε το νησί και τα προπολεμικά χρόνια με τα ΛΑΚΩΝΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΣ και Λέων. Πλοίαρχοι : Κατάγας, κυρίως, ο Κ.Κασβίκης, ο Κ.Κατσαρός και ο Σ.Γαϊτάνος. Πράκτορες: Αγία Πελαγία Σπύρος και Χαράλαμπος Μιχαλακάκης και Καψάλι Γ. Μεγαλοκονόμος (Ντόντος)

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

19 − 3 =

Exit mobile version