Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ “Σφήνα” στην Τουρκία: Τη Λιβύη θα επισκεφθεί ο Μητσοτάκης

“Σφήνα” στην Τουρκία: Τη Λιβύη θα επισκεφθεί ο Μητσοτάκης

Επικοινωνία του πρωθυπουργού με το μεταβατικό πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα.

kyr-mitsotakis-simantiki-gia-tin-kyvernisi-i-nafpigiki-viomixania

Με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά συνομίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ .Μητσοτάκης συνεχάρη τον μεταβατικό πρωθυπουργό της Λιβύης για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και αποδέχθηκε πρόσκληση του κ. Ντμπεϊμπά να επισκεφθεί προσεχώς την Λιβύη.

“Η συζήτηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα που επιβεβαιώνει τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών” αναφέρει το Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντμεϊμπά έχει αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στο τέλος του έτους, μετά την κατάρρευση του καθεστώτος Σάρατζ. Ήταν μάλιστα πρέσβης της Λιβύης στην Ελλάδα και είχε απελαθεί από τη χώρα μας στα τέλη του 2019 μετά την υπογραφή του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Η Ελλάδα θέλει να είναι “παρούσα” στη Λιβύη την επόμενη ημέρα όταν θα αναδειχθεί ο διάδοχος του Σάρατζ, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι ήταν αυτός που είχε υπογράψει το παράνομο μνημόνιο με την Τουρκία. Στόχος είναι να μπει “σφήνα” στο φλερτ της Τουρκίας με τη Λιβύη.

Εξ ου και είχε δρομολογηθεί η επανενεργοποίηση των διπλωματικών καναλιών με τη Λιβύη με επαναλειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη και άνοιγμα γενικού προξενείου της Ελλάδας στη Βεγγάζη.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × three =

Exit mobile version