Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Πυρκαγιά στο Σχίνο: Ομολογία Χαρδαλιά ότι πιάστηκαν στον ύπνο

Πυρκαγιά στο Σχίνο: Ομολογία Χαρδαλιά ότι πιάστηκαν στον ύπνο

Λείπουν 29 εναέρια μέσα πυρόσβεσης - «Είμαστε άτυχοι», υποστήριξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας που παραδέχθηκε ότι ο μηχανισμός δεν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις πυρκαγιές.

Παρά τις μεγαλοστομίες περί πλήρους ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναγκάστηκε να παραδεχτεί, το πρωί της Παρασκευής, 21/05, ότι η μεγάλη δασική πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας, έπιασε στον ύπνο τις υποδομές του κράτους.

Ο κος Χαρδαλιάς μίλησε περί ατυχίας, επικαλούμενος το γεγονός ότι η μίσθωση εναέριων μέσων πυρόσβεσης θα ξεκινήσει στις 25 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου.

Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι λείπουν 29 εναέρια πυροσβεστικά μέσα και δικαιολόγησε την καθυστέρηση στην οργάνωση της πυροπροστασίας, λέγοντας ότι βρισκόμαστε εκτός της βασικής αντιπυρικής περιόδου.

Να σημειωθεί πάντως, πως εδώ και δεκαετίες -και για όσο η ευθύνη της πυροπροστασίας των δασών ήταν στις δασικές υπηρεσίες- ως έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ορίζεται η 1η Μαΐου. Έτσι, και με δεδομένο το ότι εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα των δασικών πυρκαγιών θα εκδηλώνονται πλέον νωρίτερα, η δήλωση του κου Χαρδαλιά ότι η ανάπτυξη των εναέριων μέσων από τις 25 Μαΐου και εντεύθεν, κρίνεται τουλάχιστον ατυχής.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ρωτήθηκε και για το 112 και για ποιο λόγο δεν ενεργοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στο Σχίνο και υποστήριξε  ότι είναι άδικη κριτική αφού η αποστολή sms στους πολίτες από το 112 είναι η έσχατη λύση για την οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών και ότι το βράδυ της Τετάρτης η εκκένωση των οικισμών έγινε οργανωμένα και πειθαρχημένα.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seven − 2 =

Exit mobile version