Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Πτήση εθισμού πάνω από τα Κύθηρα με εξαθέσιο

Πτήση εθισμού πάνω από τα Κύθηρα με εξαθέσιο

Το μεγαλύτερο αεραθλητικό γεγονός των τελευταίων ετών πραγματοποιείται στα Κύθηρα, στον κρατικό αερολιμένα. Σύμφωνα με την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία για πρώτη φορά ένα τόσο μεγάλο γεγονός αεραθλητισμού λαμβάνει χώρα σε κρατικό αεροδρόμιο.

Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πτήσεις εθισμού με αεροπλάνα με τη συμμετοχή του κοινού. Μια από αυτές τις πτήσεις μπορείτε να δείτε στο βίντεο, με το εξαθέσιο αεροσκάφος «Ζουζού» του πιλότου Νίκου Πατεράκη, ο οποίος μας ταξίδεψε πάνω από τα Κύθηρα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό με την πτήση πάνω από τα Κύθηρα.

Τι είναι οι πτήσεις εθισμού

Όπως περιγράφει η Aircraft Owners and Pilots Association Hellas πτήση εθισμού (παλαιότερα τις λέγαμε «το βάπτισμα του αέρος») ή Εισαγωγική Πτήση (Introductory Flight) ονομάζεται οποιαδήποτε πτήση έναντι αμοιβής ή άλλου ανταλλάγματος, η οποία συνίσταται σε εναέρια διαδρομή μικρής διάρκειας, εκτελούμενη από εγκεκριμένο εκπαιδευτικό φορέα ή από φορέα που έχει συσταθεί με σκοπό την προώθηση του εναερίου αθλητισμού (αερολέσχης) ή της αεροπορίας αναψυχής με στόχο την προσέλκυση νέων εκπαιδευόμενων ή νέων μελών.

Οι πτήσεις εθισμού πρέπει:

  • Να αρχίζουν και να τελειώνουν στο ίδιο αεροδρόμιο ή στο ίδιο πεδίο προσγειώσεων
  • Να γίνονται πάντα με συνθήκες VFR μέρα
  • Να επιβλέπονται από πρόσωπο που θα έχει οριστεί από τον οργανισμό που οργανώνει τις πτήσεις και θα έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των πτήσεων
  • Να γίνονται σύμφωνα με τους υπάρχοντες κανόνες πτήσεων

Είναι λοιπόν φανερό ότι σήμερα μπορούν να διοργανωθούν πτήσεις εθισμού, με έξοδα αυτών που θα πετάξουν. Το όφελος θα είναι διπλό. Από τη μια μεριά θα έρθει κόσμος στο αεροδρόμιο και θα γνωρίσει από κοντά το ελαφρό αεροπλάνο. Και από την άλλη οι χειριστές θα μπορέσουν να βάλουν ώρες πτήσης με μικρότερο κόστος.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × five =

Exit mobile version