Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Πρωταθλητής NBA ο Γιάννης με 50 πόντους!

Πρωταθλητής NBA ο Γιάννης με 50 πόντους!

Το πήρε μόνος του ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου. Αυτός ο υπέροχος Έλληνας, Γιάννης Αντετοκούνμπο! Έβαλε 50 στο ματς της ζωής του, πρωταθλητές μετά από 50 χρόνια οι Μπακς (105-98 τους Σανς).

Ό,τι και να ειπωθεί, ότι και να γραφτεί γι’αυτόν τον εξωγηινό παικταρά, είναι λίγο! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, το παιδί από τα Σεπόλια, πήρε τους Μπακς από το χέρι και τους οδήγησε στο πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια, σκοράροντας 50 πόντους στο έκτο και τελευταίο, όπως αποδείχθηκε, τελικό του ΝΒΑ!

Η εμφάνιση του απόψε, ήταν μία από τις κορυφαίες στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ και ήταν από έναν Έλληνα! 50 πόντοι, με 16/25 σουτ και… 17/19 βολές (!!!), 14 ριμπάουντ και 5 τάπες, ήταν η συγκομιδή του Greek Freak που από σήμερα, μετά από δύο βραβεία MVP και ένα του καλύτερου αμυντικού, βάζει στη συλλογή του και το δαχτυλίδι του πρωταθλητή!

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ νευρικά, με τους Μπακς να «ξεκολλούν» επιθετικά από τους 7 συνεχόμενους πόντους του Μίντλετον. Οι Σανς συνέχισαν νευρικά, τα «Ελάφια» ήταν πολύ συγκεντρωμένα στην άμυνα και με τον Αντετοκούνμπο να αναλαμβάνει (10π., 6 ριμπ., 4/4 βολές) πήγαν στο +13 (29-16), από νωρίς.

Στη δεύτερη περίοδο, το σκηνικό άλλαξε σταδιακά. Χόλιντεϊ και Μίντλετον ήταν άστοχοι κι αφού ο Πέιν κράτησε τους Σανς κοντά, στη συνέχεια ανέλαβε ο Πολ, ο οποίος βρήκε ρυθμό (13π.) κι έβαλε την ομάδα του μπροστά (42-47), την ώρα που για τους Μπακς, ο Αντετοκούνμπο είχε 17 πόντους, αλλά έδειχνε μόνος του.

Η τρίτη περίοδος, ήταν… Γιάννης εναντίον Σανς! Ο «Greek Freak» ήταν ασταμάτητος, έχοντας 20 πόντους σε αυτό το διάστημα, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν λύσεις μέχρι κι από τον Καμίνσκι (!) για να μην αφήσουν τους Μπακς να ξεφύγουν (77-75).

Στην τέταρτη περίοδο, το ντέρμπι ήταν τεράστιο ως το τέλος. Ο Γιάννης συνέχιζε να οδηγεί, αλλά στο τέλος, χρειάστηκε το μεγάλο σουτ του Μίντλετον, για το 102-96, που έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Μπακς και τους έδωσε τον τίτλο, μετά από 50 χρόνια…

Τα δωδεκάλεπτα: 29-16, 42-47, 77-75, 105-98

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fourteen − thirteen =

Exit mobile version