Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Πρώτα ο Άνθρωπος: «Πάρτε πίσω την απόφαση. Είστε επικίνδυνοι»

Πρώτα ο Άνθρωπος: «Πάρτε πίσω την απόφαση. Είστε επικίνδυνοι»

prota o anthropos

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου, 20 Φεβρουαρίου, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Πρώτα ο Άνθρωπος» παίρνει θέση και απαντά πάνω στην πρόσφατη ανακοίνωση Δήμου και Εγχωρίου.

Πρώτα ο Άνθρωπος: Δελτίο Τύπου

Κύθηρα, 20 Φεβρουαρίου 2021

Συνεχίζουμε να είμαστε θεατές στο θέατρο του παραλόγου στα Κύθηρα με αφορμή την εκμίσθωση της σπηλιάς της βραχονησίδας Χύτρα. Στην σκηνή ανέβηκε ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας και ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής. Με κοινή ανακοίνωση και μετά την καθολική κατακραυγή, αναδιπλώθηκαν, εξέφρασαν την επιθυμία τους για διάλογο με τους εμπλεκόμενους και σχετικούς φορείς, και αποκάλυψαν ότι δεν είχαν σκοπό να κάνουν δημοπρασία αλλά να θέσουν οικονομικούς όρους στην εκμετάλλευσή της. Μάλιστα μέσα στην σύγχυσή τους διολίσθησαν θέτοντας μέχρι και ζήτημα εθνικής κυριαρχίας που εξαρτάται από την οικονομική εκμετάλλευση της σπηλιάς.
Οι σταράτες κουβέντες είναι οι πιο σωστές κουβέντες. Πάρτε πίσω την απόφαση για οικονομική εκμετάλλευση της βραχονησίδας. Το να βάλετε το θέμα στον πάγο εξυπηρετεί μόνο τον εγωισμό σας.

Η αναφορά και μόνο σε εθνικά ζητήματα κυριαρχίας που εξασφαλίζονται από την οικονομική εκμετάλλευση της βραχονησίδας είναι τουλάχιστον επιπόλαια στην παρούσα χρονική στιγμή. Οι υπόλοιπες δηλαδή βραχονησίδες της περιοχής, που δεν τις εκμεταλλεύεται οικονομικά η Εγχώριος, κινδυνεύουν να απολέσουν την εθνική τους κυριαρχία; Και επειδή αγαπητοί κύριοι, μάλλον δεν γνωρίζετε καλά το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας να σας θυμίσουμε τον καθοριστικό ρόλο που έχει σε αυτό η άσκηση της αλιείας. Η ημιμάθεια είναι επικίνδυνη σε θέσεις ευθύνης.

Εκτός της βραχονησίδας δεν απαντήσατε για τις παραλίες. Πάρτε πίσω την απόφαση με τις αυθαίρετες αυξήσεις στις τιμές εκκίνησης.

Η αγορά θα καθορίσει το τελικό τίμημα, όχι εσείς. Επιτέλους κ. Δήμαρχε σταματήστε να κρύβεστε πίσω από συσκέψεις και πάρτε σαφή θέση όπως έκανε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Είστε υπέρ ή κατά της αύξησης των τιμών εκκίνησης των διαγωνισμών;

Στεκόμαστε δίπλα στον θεσμό της Εγχωρίου Περιουσίας. Πιστεύουμε ότι η Επιτροπή Εγχώριας Περιουσίας πρέπει να λειτουργεί αναπτυξιακά, αφουγκραζόμενη την τοπική κοινωνία, πέρα από σκοπιμότητες και μακριά από «σωτήρες». Αναγνωρίζουμε τους αγώνες προηγούμενων επιτροπών που λειτουργώντας με σύνεση υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα της Εγχωρίου και καλούμε το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο της Εγχωρίου να πράξει το ίδιο.

Τέλος το να μην γίνονται σχόλια και να ακούγονται γνώμες για την Εγχώριο «γιατί παραμονεύουν αόρατοι εχθροί» αν μη τι άλλο είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτο.

Δεν υπάρχουν αόρατοι εχθροί κ. Χαρχαλάκη ορατοί είναι και είναι αυτοί που διοικούν.

Οι Υπογράφοντες

Παναγοπουλος Δημητρης, Μεγαλοκονομος Στυλιανος, Νικόλαος Μαγουλάς, 

Καλλιγερος Ιωαννης, Γεωργιλάς Παρασκευάς

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

11 − ten =

Exit mobile version