Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Προκλητικός Ερντογάν στα ελληνικά: Συνετιστείτε γιατί θα το μετανιώσετε

Προκλητικός Ερντογάν στα ελληνικά: Συνετιστείτε γιατί θα το μετανιώσετε

recep-tayyip-erdogan

Στο δρόμο της προκλητικής ρητορικής του κατά της Ελλάδας συνεχίζει να βαδίζει ο Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή τη φορά, o Τούρκος πρόεδρος απείλησε με αναρτήσεις στο twitter στα ελληνικά, με τις οποίες κάλεσε την Ελλάδα «να αποφύγει ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν».

«Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν» αναφέρει το μήνυμα του Τούρκου προέδρου στα ελληνικά.

Και συνεχίζει: «Η Τουρκία όπως δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, δεν θα διστάσει και να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που τις αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών».

Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει ακόμη ότι: «Η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και το δίκαιο κανενός, δεν επιτρέπει όμως ούτε την παραβίαση των δικαιωμάτων και του δικαίου της από κανέναν».

 

Είχε προηγηθεί ομιλία του Τούρκου προέδρου με αφορμή την άσκηση EFES στα παράλια της Σμύρνης απειλώντας την Ελλάδα με «νέα Μικρασιατική καταστροφή».

«Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα αποστρατιωτικοποιημένα και να ενεργήσει σεβαστεί τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν αστειεύομαι. Αν πει κάτι το έθνος αυτό δεν παίρνει πίσω το λόγο του. Είναι σαφές ότι τέτοια ζητήματα δεν σηκώνουν αστεία. Η Ελλάδα θα λογοδοτήσει για αυτό ενώπιον της Ιστορίας. Αφήνουμε στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς κοινότητας να ζητήσει εξουσιοδότηση για το Καστελόριζο, το οποίο απέχει λιγότερο από 2 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική μας χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Επίσης εξαπέλυσε τα «πυρά» του και κατά του πρωθυπουργού λέγοντας πως «οι αποβάσεις του κ. Μητσοτάκησε αυτά τα νησιά είναι μάλλον τουριστικές».

Και συνέχισε: «Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας έδειξε έδειξε ότι η παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα κρέμονται από μία κλωστή.

Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, λυπούμαστε που τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο θίγονται. Κάποιοι Έλληνες πολιτικοί προσπαθούν να εμφανιστούν στην επικαιρότητα με λόγια και πράξεις που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα».

Για επεκτατισμό και υποκρισία κατηγορεί την Ελλάδα ο Ακάρ

Ακολούθησε η «επίθεση» από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, που κατηγόρησε την Ελλάδα για επεκτατισμό και υποκρισία.

Τροφοδοτώντας το κλίμα έντασης που επιχειρεί να κατασκευάσει η Τουρκία, ο Χουλουσί Ακάρ έκανε λόγο για «επεκτατικές και επιθετικές πολιτικές» αλλά και «προκλητικές της ενέργειες και ρητορικές» της Ελλάδας, μιλώντας στο περιθώριο της άσκησης EFES 2022.

«Η γείτονας και σύμμαχός μας Ελλάδα, δυστυχώς συνεχίζει τις επεκτατικές κι επιθετικές πολιτικές της με τις προκλητικές της ενέργειες και ρητορικές. Δυστυχώς, συνεχίζει επίμονα τους πρωτοφανείς παγκοσμίως ισχυρισμούς της, οι οποίοι είναι αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο, τον ορθό λόγο, τη λογική και τις πραγματικότητες, χωρίς να παίρνει μαθήματα από την ιστορία» είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα, που τριπλασιάστηκε σε σχεδόν 200 χρόνια, κατηγορεί ξεδιάντροπα τη Δημοκρατία της Τουρκίας για επεκτατισμό. Δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί αυτό με ιστορικά γεγονότα, ορθό λόγο και λογική. Αυτό είναι υποκρισία» συνέχισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. Μάλιστα μίλησε στον εξοπλισμό και τις συμμαχικές σχέσεις της Αθήνας κάνοντας λόγο για «μάταιες προσπάθειες», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει σε ποιον σύμμαχο της Ελλάδας αναφέρεται.

«Συνεχίζουμε επίμονα και με πείσμα την έκκλησή μας για διάλογο για την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων και απλώνουμε το χέρι μας για ειρήνη. Όπως πάντα δηλώναμε, δεν επιβουλευόμαστε τα δικαιώματα, το δίκαιο ή τα εδάφη κανενός και επίσης δίνουμε την απαραίτητη απάντηση σε κάθε είδους άδικες ενέργειες και δηλώσεις που κάνει η Ελλάδα» κατέληξε ο Ακάρ.

Τσελίκ: «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ομέρ Τσελίκ προχώρησε σε απειλές κατά της Ελλάδας με ανάρτησή του στο Twitter.

«Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», έγραψε και ανέβασε φωτογραφίες από την άσκηση EFES.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8 − four =

Exit mobile version