Αρχική ΥΓΕΙΑ Πόσα αμύγδαλα πρέπει να τρώμε την ημέρα;

Πόσα αμύγδαλα πρέπει να τρώμε την ημέρα;

amygdala

Γενικότερα, οι ξηροί καρποί είναι ευρύτερα γνωστοί για την υπέροχη γεύση τους και την ευέλικτη συσκευασία τους. Όμως, δεν είναι τα μόνα χαρακτηριστικά που τους κάνουν δημοφιλείς. Μάλιστα, μερικοί ιατρικοί επιστήμονες έχουν από καιρό αναφερθεί στα πολλαπλά οφέλη τους για την υγεία και το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν στη σημερινή μας διατροφή.

Συγκεκριμένα, τα αμύγδαλα είναι ένας από τους πιο θρεπτικούς και υγιεινούς ξηρούς καρπούς. Εκτός από τα θρεπτικά συστατικά που παρέχουν στον οργανισμό, μπορούν να κατευνάσουν την πείνα και να επιφέρουν ένα αίσθημα κορεσμού. Έτσι, λίγα μόνο αμύγδαλα, μπορούν να μας κρατήσουν χορτάτους και να μας αποτρέψουν από μικρές καθημερινές ατασθαλίες. Αυτός είναι και ένας από τους σπουδαιότερους λόγους που ενώ δεν είναι ιδιαίτερα «φτωχά» σε θερμιδική αξία, υπάρχουν ακόμα και σε μικρές ποσότητες σε δίαιτες.

Ως εκ τούτου, τα αμύγδαλα χρησιμεύουν ως ένα υγιεινό superfood που θα πρέπει να καταναλώνετε τακτικά. Όμως, το ερώτημα που προβληματίζει τους περισσότερους είναι το «Πόσα αμύγδαλα πρέπει να τρώμε την ημέρα;». Πάμε, λοιπόν, να δούμε μαζί ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα για έναν υγιή ανθρώπινο οργανισμό.

Ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα

Σύμφωνα με μια πρόσφατη ερευνητική μελέτη, έχει παρατηρηθεί ότι 25 αμύγδαλα κατά μέσο όρο είναι αρκετά για να αποκομίσουμε τα απαραίτητα οφέλη. Αν λοιπόν το διατροφικό σας πλάνο δεν περιλαμβάνει αμύγδαλα, θα πρέπει να το αναθεωρήσετε άμεσα. Είναι σημαντικό να απολαμβάνετε τα πολλαπλά οφέλη που έχουν να προσφέρουν τόσο στην όραση και τη δύναμη του εγκεφάλου όσο και στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Μήπως όμως εκτός από το πόσα αμύγδαλα πρέπει να τρώτε την ημέρα, διερωτάστε και γιατί πρέπει να τα καταναλώνετε;

Οφέλη για την υγεία

Τα οφέλη των αμυγδάλων για την υγεία είναι αρκετά δημοφιλή. Αυτό συμβαίνει διότι είναι γεμάτα με απαραίτητα θρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε για τον οργανισμό. Άρα, η προσθήκη αυτών των ξηρών καρπών στη διατροφή σας μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τη συνολική υγεία.

Πάμε, όμως, να δούμε τι μας προσφέρει η καθημερινή κατανάλωση των αμυγδάλων:

  • Συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς

Τα αμύγδαλα είναι γεμάτα με ευεργετικές ιδιότητες για την καρδιά λόγω της παρουσίας της βιταμίνης Ε, του μαγνησίου και των αντιοξειδωτικών που περιέχονται σε αυτά. Μάλιστα, κάποιες μελέτες σχετικά με τα αμύγδαλα έχουν τονίσει ότι η κατανάλωσή τους μπορεί να ελέγξει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.

  • Παρέχουν βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε προσφέρει μερικά εκπληκτικά οφέλη για την υγεία, χάρη στην ισχυρή αντιοξειδωτική της δράση, που βοηθά στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων. Ειδικότερα, αυτή η βιταμίνη έχει σημαντικά οφέλη τόσο στο δέρμα όσο και στα μαλλιά.

  • Ελέγχουν την αρτηριακή πίεση

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που θα πρέπει να ενισχύσετε μέσω της υγιεινής διατροφής. Το γεγονός ότι τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μαγνήσιο βοηθά στον έλεγχό της.

  • Βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

Τα αμύγδαλα είναι ένα υγιεινό σνακ που μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος. Συγκεκριμένα, μια μικρή ποσότητα την ημέρα μπορεί να σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερο χρόνο και να σας κάνει να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες.

  • Είναι καλά για διαβητικούς

Τα αμύγδαλα είναι ένα υγιεινό σνακ και για τους διαβητικούς. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα με φυσικό τρόπο. Επίσης, επειδή αυτά τα άτομα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, η κατανάλωση των ξηρών καρπών μπορεί να συμβάλλει στον έλεγχο και τη μείωση αυτών.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two + ten =

Exit mobile version