Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Πώς σχολιάζουν οι επαγγελματίες του τουρισμού στα Κύθηρα το άρθρο του Spiegel

Πώς σχολιάζουν οι επαγγελματίες του τουρισμού στα Κύθηρα το άρθρο του Spiegel

Τρεις επαγγελματίες του τουρισμού στα Κύθηρα, σχολιάζουν το άρθρο του έγκριτου γερμανικού περιοδικού Spiegel, που υμνεί το νησί ως έναν ιδεώδη προορισμό εξατομικευμένων διακοπών, μέσα από συνεργασίες όπως αυτή με το πρακτορείο Attika Reisen.

kaladi-kythira

Πρόσφατα, η Κριστιάνε Πιλτς, επικεφαλής λειτουργίας της Attika Reisen, του μεγάλου ταξιδιωτικού γραφείου με έδρα τη Γερμανία, μίλησε στην διαδικτυακή έκδοση του Speigel για την επάνοδο στην τουριστική κανονικότητα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον «αγαπημένο προορισμό» των πελατών του γραφείου, που δεν είναι άλλος από την Ελλάδα.

Στο άρθρο, η Πιλτς εκθειάζει το γεωγραφικό ανάγλυφο της χώρας μας, η οποία, με τα νησιά ευνοεί τα εξατομικευμένα ταξίδια, σε προορισμούς που συνδυάζουν λογικές τιμές, προσαρμοσμένα καταλύματα και αυθεντικότητα. Προτείνει μάλιστα και 7 νησιά ως ονειρεμένους προορισμούς, μεταξύ αυτών και τα Κύθηρα, τόπο γέννησης της Αφροδίτης, που προσελκύει λάτρεις της φύσης και της ιστορίας.

Ποιο είναι όμως αυτό το γραφείο, από πότε δραστηριοποιείται στην χώρα μας και πώς «δένει» το προφίλ των πελατών του με έναν τόπο ιδιαίτερο και αυθεντικό, όπως τα Κύθηρα;

Το Kythera.News επικοινώνησε με επαγγελματίες του τουρισμού στο νησί και ζήτησε την γνώμη τους για την συνεργασία τους με το Attika Reisen και τις προοπτικές που διανοίγονται μέσω αυτής για περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού αποτυπώματος των Κυθήρων.

Π. Δρακάκης: Μεγάλο γραφείο, σε πρώιμο στάδιο η συνεργασία μας

«Το γραφείο είναι μεγάλο, η πελατεία του εγγυημένη», εξηγεί ο Πάνος Δρακάκης, ιδιοκτήτης της “DRAKAKIS TOURS” και της “DRAKAKIS RENT A CAR”. «Τους προσέγγισα σε ένα από τα ταξίδια που κάνω σε εκθέσεις του εξωτερικού, αλλά το «πράσινο φως» για την δραστηριοποίησή τους στα Κύθηρα, το πήρα από τον διευθυντή του γραφείου στην Αθήνα», συνεχίζει.

Ξέρουν τί θέλουν, πρόβλημα ο κορονοϊός

«Ο κόσμος που ταξιδεύει μέσω του Attika Reisen, ξέρει τί θέλει. Τους ενδιαφέρουν τα πακέτα διακοπών, στα οποία περιλαμβάνεται και η ενοικίαση αυτοκινήτου, κάτι που μπορώ να τους εξασφαλίσω στο σύνολο ως επαγγελματίας», συνεχίζει ο κος Δρακάκης. Μιλάμε για ανθρώπους που καταπιάνονται με ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων στις διακοπές τους και διαθέτουν και το βαλάντιο για να τις υποστηρίξουν», συμπληρώνει. «Φυσικά, το συγκεκριμένο project διανύει μόλις τον δεύτερο χρόνο της ζωής του στα Κύθηρα, με τον πρώτο να σημαδεύεται από τον κυκεώνα του covid και το άμεσο μέλλον να χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα», συμπληρώνει ο κος Δρακάκης.

Βανέσσα Ράικου: Το «εξατομικευμένο» πανωφόρι, ταιριάζει στα Κύθηρα

Η εξατομικευμένη διάσταση στο ύφος των διακοπών που προτείνει το γραφείο, κουμπώνει με την ιδιοσυγκρασία των Κυθήρων, τονίζει η Βανέσσα Ράικου, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου El Sol, στο Καψάλι. «Προσωπικά, δεν δουλεύω με γκρουπ, κάτι που συμβαδίζει με το προφίλ των πελατών του Attika Reisen. Εστιάζουν στις μικρές ομάδες, οι οποίες ζητούν διακοπές διάρκειας, κάτι που με συμφέρει ως επαγγελματία, μιας και κρατά τις τιμές σε ικανοποιητικά επίπεδα. Παράλληλα βέβαια, δουλεύουν πολύ με συμβόλαια allotment, δεσμεύουν δηλαδή, μέσω προ-κράτησης, ορισμένο αριθμό δωματίων για συγκεκριμένη περίοδο σε χαμηλές τιμές. Αυτό, μπορεί εκ πρώτης να δείχνει πως δεν με συμφέρει, εντούτοις χτίζει μια σχέση εμπιστοσύνης μέσα στο χρόνο, και με δεδομένο ότι οι περισσότεροι πελάτες τους είναι άνω των 50 ετών και ταξιδεύουν κυρίως Μάη – Ιούνη και Σεπτέμβρη, έχεις επιμηκύνει την σεζόν και αποκτάς δυνητικά πιστή πελατεία. Πέραν τούτου, μέσω των stop sales στο peak της σεζόν, θα έχεις πάντα την ευκαιρία να επαναδιαπραγματευτείς τις τιμές κάποιων δωματίων τον Αύγουστο.»

Η Βανέσσα δείχνει να πιστεύει στο project Attika Reisen. «Το παν», μας λέει, «είναι να τηρούνται τα συμφωνηθέντα. Όταν αυτό γίνεται πράξη, ο καθένας απολαμβάνει τον ρόλο του. Εκείνοι, τον ήλιο όλη μέρα κι εγώ να παρατηρώ το πόσο αυτό τους χαροποιεί (γέλια).

Γιώργος Κασιμάτης: «Ο Σεπτέμβρης είναι κοντά»

Μπορεί ο ολετήρας κορονοϊός να σκαρώνει δικά του σχέδια πάνω στα σχέδια των ανθρώπων, το σίγουρο όμως είναι πως τούτη τη φορά, δεν θα χάσουμε το πλοίο της γραμμής και θα τα βρούμε τα Κύθηρα. Έστω κι αν χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη. Αυτό είναι το απόσταγμα της σκέψης του Γιώργου Κασιμάτη, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Kythera Irida, στην Αγία Πελαγία.

«Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως το άρθρο του Spiegel είναι στην ουσία η καλύτερη διαφήμιση για έναν τόπο με μικρά καταλύματα, όπως τα Κύθηρα, που θα προσφέρεται για covid-free αποδράσεις το επόμενο διάστημα», τονίζει. «Κι αν οι κακές προηγούμενες χρονιές δεν αφήνουν περιθώρια για θριαμβολογίες, ο Σεπτέμβρης του 2021 είναι κοντά», εκτιμά ο Γιώργος. «Μέχρι τότε», συνεχίζει, «το εμβολιαστικό πρόγραμμα θα έχει προχωρήσει σε Ελλάδα και Γερμανία και οι τουριστικές ροές θα έχουν εκ νέου απελευθερωθεί. Δεν είναι αργά, ο καιρός εξακολουθεί να είναι καλός στο νησί, θα έλεγα μάλιστα ότι είναι ιδανικός για αυτό που ψάχνουν οι πελάτες του συγκεκριμένου πρακτορείου. Οι οποίοι, ως επί το πλείστο, αποφεύγουν την πολλή ζέστη και δηλώνουν φυσιολάτρες.  Αναζητούν δηλαδή τον περιπατητικό τουρισμό και στο έμπα του φθινοπώρου τα Κύθηρα προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες για να ανακαλύψει κανείς τους ιδιαίτερους θύλακες του νησιού. Και να τους συνδυάσει με επιμέρους δραστηριότητες, που μπορεί να αφορούν γεύσεις, ιστορία και ανθρωπογεωγραφία», συμπληρώνει.

Στην μέση του χειμώνα, ανακαλύπτεις τελικά μέσα σου το πιο λαμπρό καλοκαίρι

Στην παραμονή του ανοίγματος του τουρισμού στην χώρα, όλα καλύπτονται από ένα πέπλο ασάφειας. Μια αχλή αβεβαιότητας, που αιωρείται, εν είδει Δαμόκλειου Σπάθης, πάνω από τα κεφάλια των επαγγελματιών του κλάδου. Ωστόσο, η πρώτη ύλη είναι εδώ. Και υπογράφει με την εγγύηση του brand των Κυθήρων την επόμενη μέρα. Η οποία, θα είναι μεν δύσκολη αλλά είναι «καταδικασμένη» να πετύχει. Άλλωστε, όταν το θέλουν και οι δύο – και όταν ξέρουν τί θέλουν και οι δύο – όλα τα εμπόδια υπερκεράζονται. Κι όταν ξέρεις τί θέλεις, αυτό συνεπάγεται ακριβή στόχευση. Και στα Κύθηρα, οι επαγγελματίες του τουρισμού γνωρίζουν τον στόχο και τον προσεγγίζουν με την ενδεικνυόμενη στρατηγική.

Το project Attika Reisen είχε μια συγκρατημένη αρχή. Μια αρχή όμως που είναι καθόλα συσχετιστική. Και στην εξίσωση αιτίου – αιτιατού, η μοναδική συνιστώσα είναι ο κορονοϊός. Όταν αυτός εκλείψει, το εγχείρημα θα πετύχει. Και θα συμπαρασύρει και άλλα εγχειρήματα, επ’ ωφελεία όλων. Άλλωστε, τα Κύθηρα – και οι άνθρωποί τους – θα είναι πάντα εδώ. Και εδώ, θα βρίσκονται εσαεί και οι ανάγκες όσων τα αναζητούν. 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 − three =

Exit mobile version