Αρχική ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Piraeus Press: Σκληρή κριτική για τις συμπεριφορές Χαρχαλάκη

Piraeus Press: Σκληρή κριτική για τις συμπεριφορές Χαρχαλάκη

Δήμαρχος Κυθήρων προς Υδραίους: «Να πετάτε τα σκουπίδια σας στη θάλασσα». Όλη η επίμαχη «διαδικτυακή επίθεση» Χαρχαλάκη σε δημοσιογράφο και πολίτες της Ύδρας. Τι είχε συμβεί πριν από τον επίμαχο διαδικτυακό καβγά. Η Παρέμβαση Μπουτσικάκη

Με άρθρο που δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 στον ενημερωτικό ιστότοπο Piraeus Press, διαδόθηκε ευρέως στην περιφέρεια του Πειραιά η είδηση ενός διαδικτυακού «καβγά» με «πρωταγωνιστή» το Δήμαρχο Κυθήρων, όπου η  αντιπαράθεση είχε θέμα τη νέα πυρκαγιά στην παράνομη χωματερή του νησιού της Ύδρας. 

Ο ιστότοπος Piraeus Press με την υψηλή επισκεψιμότητα σε Πειραιά αλλά και ευρύτερα (#97 στην Ελλάδα), κατακρίνει τον Δήμαρχο Κυθήρων, χαρακτηρίζοντάς τον προκλητικό και ειρωνικό προς τους κατοίκους της Ύδρας, ενώ του καταλογίζει λογοκρισία και επίθεση στην εκδότρια της εφημερίδας «Φωνή της Ύδρας» κ. Ελένη Χριστοδούλου. Το άρθρο αναφέρεται ακόμη σε αλαζονικές συμπεριφορές τόσο του Δημάρχου Κυθήρων Στράτου Χαρχαλάκη όσο και του Δημάρχου Ύδρας Γιώργου Κουκουδάκη. Η σκληρή κριτική του Piraeus Press συνεχίζει παραθέτοντας αποσπάσματα από τον διαδικτυακό «διάλογο» του Δημάρχου με πολίτες της Ύδρας καθώς και την δημοσιογράφο Ελένη Χριστοδούλου και κλείνει με αναφορά στη Νέα Δημοκρατία, πως στα γραφεία της οδού Πειραιώς έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός» για τα φαινόμενα αλαζονείας γαλάζιων στελεχών με θέση εξουσίας.

Τι είχε συμβεί πριν από τον επίμαχο διαδικτυακό καβγά

Φωτιά είχε ξεσπάσει στην παράνομη χωματερή στο Μαδράκι της Ύδρας την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 όπως μετέδωσε πρώτη η Φωνή της Ύδρας. Μετά την κατάσβεση ο Δήμαρχος Ύδρας προέβη σε δήλωση σύμφωνα με την οποία υποσχέθηκε ότι θα δρομολογηθεί η επίλυση του ακανθώδους και επί δεκαετίες ανεπίλυτου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Λίγες μέρες μετά, την Πέμπτη 8 Ιουλίου το πρωί ξέσπασε νέα πυρκαγιά στη ίδια περιοχή η οποία κατασβέστηκε άμεσα. Με νέα δήλωσή του ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί άμεσα την αναγκαστική απαλλοτρίωση των εκτάσεων για την κατασκευή των έργων της διαχείρισης των απορριμμάτων. Παρ’ όλα αυτά ο Δήμαρχος, λίγο μετά, δέχθηκε αυστηρή κριτική από πολίτες στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, οι οποίοι του καταλόγισαν ευθύνες και αδράνεια επί τους θέματος στα 7 χρόνια που κυβερνάει την Ύδρα.

Η Παρέμβαση Μπουτσικάκη

Την ίδια μέρα 8 Ιουλίου, με αναφορά του στους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Α’ Πειραιά Χριστόφορος Μπουτσικάκης,  ζητά μεταξύ άλλων να ελεγχθούν οι τοπικές αρχές ως προς την άσκηση των νομίμων καθηκόντων τους. Η αναφορά αυτή σχολιάστηκε από το Piraeus Press ως «Πλάγια Βολή» Μπουτσικάκη κατά του Δημάρχου Ύδρας Γιώργου Κουκουδάκη και κάπου εκεί φαίνεται πώς βρέθηκε αρκετό «λάδι» για να συνεχίσει αυτή τη φορά να «καίει» κάτω από δημοσίευση της δημοσιογράφου της «Φωνής της Ύδρας» Ελένης Χριστοδούλου στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook.

Η επίμαχη «διαδικτυακή επίθεση» Χαρχαλάκη σε δημοσιογράφο και πολίτες της Ύδρας

Όσοι ζούμε στα Κύθηρα ή παρακολουθούμε όσα συμβαίνουν και διαθέτουμε Facebook, γνωρίζουμε ο κ. Στράτος Χαρχαλάκης είναι φανατικός «θαμώνας» της κοινωνικής διαδικτυακής πλατφόρμας, όπως γνωρίζουμε το εκρηκτικό του ταπεραμέντο όταν συμμετέχει με σχόλια. Πολλές φορές στο παρελθόν έχει σημειωθεί να ξεπερνά τα όρια του δημόσιου διαλόγου, εξαπολύοντας «φαρμακερά» σχόλια σε ύφος που δεν αρμόζει σε έναν λειτουργό της δημόσιας διοίκησης. Επικές έχουν μείνει στην κυθηραϊκή «κοινότητα» του Facebook οι διαμάχες με πολιτικούς του αντιπάλους ή πολίτες, οι οποίοι «τολμούν» να του ασκήσουν κριτική ή να εκφέρουν γενικότερα άποψη που ίσως τον ενοχλεί. Το γεγονός δεν προξενεί καμία έκπληξη! Εξάλλου δεν είναι λίγοι αυτοί που βρίσκονται πολύ κοντά στο περιβάλλον του και τον συμβουλεύουν να ελαττώσει την έκθεσή σου στο Facebook. Και βέβαια έχει παρατηρηθεί ότι αρκετές φορές, ακόμη και δίκιο να έχει σε κάποια ζητήματα, το χάνει λόγω της συμπεριφοράς του στους διαδικτυακούς διαλόγους.

Τις προηγούμενες ημέρες προέκυψε να ασχοληθεί με την υπεράσπιση (γιατί όχι;) του συναδέλφου του, Γιώργου Κουκουδάκη, με τον οποίο διατηρεί πολύ καλές σχέσεις. Κι εκεί ξεκίνησε μια νέα σύγκρουση, αυτή με τους πολίτες της Ύδρας. Να σημειωθεί ότι ο κ. Στράτος Χαρχαλάκης έχει καταγωγή και από το νησί της Ύδρας. Η δημοσιογράφος  κ. Ελένη Χριστοδούλου κοινοποίησε στο προφίλ της στο Facebook άρθρο σχετικό με την πυρκαγιά και προφανώς από κάτω ακολούθησαν τα σχόλια. Και φυσικά έγινε το έλα να δεις… Οι προσβλητικές αναφορές στο πρόσωπο της δημοσιογράφου όσο και άλλων πολιτών βρίθουν ανάμεσα σε 61 σχόλια που έλαβε η εν λόγω δημοσίευση.

Για άλλη μια φορά «δεν κρατήθηκε» ο Δήμαρχος των Κυθήρων, η φωτιά άρχισε να καίει ακόμη και τα πληκτρολόγια και φυσικά ακολούθησε η έκταση που πήρε το θέμα στον κόσμο του Πειραιά και όχι μόνο. Αναδημοσιεύεται στη συνέχεια όλο το σχετικό άρθρο με τα σχόλια Χαρχαλάκη και πολιτών, καθώς και οι απόψεις του Piraeus Press.

Δήμαρχος Κυθήρων προς Υδραίους: «Να πετάτε τα σκουπίδια σας στη θάλασσα»

– Προκλητικός και ειρωνικός προς τους κατοίκους της Ύδρας ο Δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης

– Δε σεβάστηκε τη δοκιμασία του υδραϊκού λαού

– Λογοκρισία και επίθεση στην Εκδότρια της Φωνής της Ύδρας από τον Δήμαρχο Κυθήρων

– Δείτε τα ανεπίτρεπτα σχόλια του Δημάρχου Κυθήρων προς κατοίκους της Ύδρας

Ακόμα ένα παράδειγμα αλαζονικής συμπεριφοράς έρχεται να προστεθεί μεταξύ των Δημάρχων της ΝΔ, μετά τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη, αυτό του Δημάρχου Κυθήρων Στράτου Χαρχαλάκη.

Και οι δυο υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τη νέα γενιά, αλλά τα ήθη και οι συμπεριφορές τους παραπέμπουν σε άλλες δεκαετιές!

Με προκλητικές και εριστικές συμπεριφορές, προκαλούν το κοινό αίσθημα, την ώρα μάλιστα που το νησί της Ύδρας δοκιμάζεται από τη διαχρονική ανεπάρκεια των τοπικών αρχών και ιδίως αυτής του επί 7 συναπτά έτη Δημάρχου Γιώργου Κουκουδάκη.

Δείτε τα απαράδεκτα σχόλια του Δημάρχου Κυθήρων 

Ο κ. Χαρχαλάκης ως αυτεπάγγελτος υπερασπιστής του αποτυχημένου Δημάρχου Ύδρας Γιώργου Κουκουδάκη (όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος αλλά και της τελευταίας δημόσιας δήλωσής του περί διαχείρισης απορριμμάτων και βιολογικού καθαρισμού), παρεμβαίνει με σχόλιά του σε αναρτήσεις Υδραίων και με το εριστικό ύφος που τον διακατέχει, ασκεί διαδικτυακό μπούλινγκ, εκμεταλλευόμενος ενδεχομένως της θέση εξουσίας που κατέχει.

Μάλιστα δε δίστασε να τους παροτρύνει μέσω σχολίου του, να πετούν τα σκουπίδια στη θάλασσα, εφόσον διαφωνούν μέρη λειτουργία της παράνομης χωματερής!

 

Ευτυχώς όμως υπάρχουν και δυνατές προσωπικότητες όπως αυτές των κυρίων (τους οποίους δε γνωρίζουμε προσωπικά) που δε «μάσησαν» από τα «καουμποϊλίκια» του Δημάρχου Κυθήρων Στράτου Χαρχαλάκη. Ο Δήμαρχος Κυθήρων όχι μόνο δε σεβάστηκε  τη δικαιολογημένη οργή των κατοίκων της Ύδρας, επιτέθηκε και στην Εκδότρια της «Φωνής της Ύδρας», επιχειρώντας άτυπα να ασκήσει λογοκρισία, επειδή η κ. Χριστοδούλου τόλμησε να αναφέρει το αυτονόητο, ότι δηλαδή υπάρχουν ευθύνες της παρούσας Δημοτικής Αρχής!

Δείτε μερικά ακόμα σχόλια και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για τους δυο φίλους Δημάρχους, καθώς όπως λέει ο σοφός λαός «δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»!

 

 

Μάλιστα, ο κ. Χαρχαλάκης επιχειρεί να ειρωνευτεί έναν εκ των Υδραίων, σχολιάζοντάς του περί ανορθογραφίας… όταν ο ίδιος ο Δήμαρχος Κυθήρων μας πετά τα μάτια έξω με την ανορθογραφία του:

«Κόκκινος συναγερμός» στην Πειραιώς για τα φαινόμενα αλαζονείας που προκαλούν κυβερνητική φθορά 

Μαθαίνουμε ότι στη ΝΔ έχει σημάνει συναγερμός μετά τα απανωτά φαινόμενα αλαζονείας από στελέχη της που κατέχουν θέσεις εξουσίας.

Τελευταίο παράδειγμα αυτό του Δημάρχου Κυθήρων Στράτου Χαρχαλάκη.

Η κυβερνητική φθορά που προκαλείται από αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές αξιωματούχων που πρόσκειται στη ΝΔ – οι οποίοι κατά τα άλλα είναι μορφωμένοι και ευαγγελίζονται το νέο – είναι σημαντική και αυτό το γνωρίζουν καλά στην Πειραιώς.

Για αυτό όπως μαθαίνουμε αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες με «τράβηγμα αυτιών» από την Πειραιώς και όχι μόνο!

Διαβάστε τον επίμαχο διάλογο και στο Facebook όπως επισυνάπτεται εδώ:

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × five =

Exit mobile version