Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πέθανε ο Τάσος Νεράντζης, ιδρυτικό στέλεχος της ΝΔ

Πέθανε ο Τάσος Νεράντζης, ιδρυτικό στέλεχος της ΝΔ

Συλλυπητήρια από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για τον θάνατο του Τάσου Νεράντζη.

pethane-o-tasos-nerantzis-idrytiko-stelexos-tis-nd

Ο Τάσος Νεράντζης, βουλευτής επί σειρά ετών -και ιδρυτικό στέλεχος- της Νέας Δημοκρατίας, απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών.

Ο Τάσος Νεράντζης γεννήθηκε στις 3  Οκτωβρίου 1944 στη Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και άσκησε τη δικηγορία.

Υπήρξε πρωταθλητής εφήβων Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση το 1958, με τον ΧΑΝ Νίκαιας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Νέας Δημοκρατίας και εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής στην περιφέρεια Β΄ Πειραιώς με το ίδιο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του 1974.

Επανεκλέχτηκε το Νοέμβριο του 1989, και το 1993. Από τότε επανεκλεγόταν συνεχώς έως και τις εκλογές του Ιουνίου 2012. Διετέλεσε γενικός γραμματέας και αντιπρόεδρος της Βουλής καθώς και μέλος της επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την εξεταστική επιτροπή για την Siemens. Μέχρι το 2014, ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή διετέλεσε υφυπουργός μεταφορών και επικοινωνίας (10 Μαρτίου 2004 – 15 Φεβρουαρίου 2006) καθώς και υφυπουργός ανάπτυξης (15 Φεβρουαρίου 2006 – 19 Σεπτεμβρίου 2007). Ήταν παντρεμένος με την Ελευθερία Λέλη.

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον θάνατό του

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη ένα από τα ιδρυτικά μέλη του κόμματος: τον Τάσο Νεράντζη. Στη μακρά πολιτική διαδρομή του και από όλες τις κομματικές και κυβερνητικές θέσεις και τα δημόσια αξιώματα που υπηρέτησε, ο Τάσος Νεράντζης έδειξε ήθος, εργατικότητα, συνέπεια. Για την προσήλωση σε αυτές τις αρχές οι πολίτες της Β’ Πειραιά, τον επέλεξαν 9 φορές να τους εκπροσωπήσει στη Βουλή. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συλλυπητήρια και από τον Αντώνη Σαμαρά

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του πρώην υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Αναλυτικά η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, αναφέρει τα εξής:

«Έφυγε από την ζωή ένας φίλος, ένας συναγωνιστής, ένας ωραίος άνθρωπος. Ο Τάσος θα λείψει στην Παράταξη και στον Πειραιά, που τόσο αγάπησε. Και πάνω από όλα, στην οικογένεια και τους οικείους του, στους οποίους εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 + 9 =

Exit mobile version