Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Όταν οι ψυχές φύτρωσαν

Όταν οι ψυχές φύτρωσαν

Όταν οι ψυχές φύτρωσαν

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και οι εκδόσεις Περίπλους με τη συμμετοχή του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Όταν οι ψυχές φύτρωσαν» της Ελένης Καστρισίου Κυριακοπούλου την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, στις 19:30 στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, Στρατηγού Καλλάρη 50, 15452, Παλαιό Ψυχικό.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Ελευθέριος Σκιαδάς, γενικός διευθυντής εφημερίδας «Εστία»
Φώτης Παπαθανασίου, γενικός διευθυντής Ιδρύματος Θεοχαράκη
Μαρίζα Οικονόμου, υποδιοικήτρια 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Για το βιβλίο

Ζάκυνθος την εποχή του Μεσοπολέμου

Η Φωφώ, μια όμορφη και ευκατάστατη Ζακυνθινή, γνωρίζει απρόσμενα τον έρωτα της ζωής της. Ο γάμος της, που ακολουθεί σύντομα, την οδηγεί στη Γαστούνη της Ηλείας -όπου δραστηριοποιείται ο σύζυγός της – και υπόσχεται να της χαρίσει μια οικογενειακή ζωή γεμάτη ευτυχία. Τις προβλέψεις της έρχεται η ίδια η Ιστορία να ανατρέψει.

Γιατί οι ισχυροί της γης δεν σκοτίζονται για την ευτυχία των απλών ανθρώπων και για τις ζωές τους. Έτσι, με το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Φωφώ έχει να αντιπαλέψει νέες απρόσμενες όσο και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Και όχι μόνο αυτές, αλλά και πολλές ακόμη που πηγάζουν από τον εγωισμό και το συμφέρον ανθρώπων που έφερε η μοίρα δίπλα της. . . Στον άκαρδο και άραχνο κόσμο όπου τα όνειρα φτερουγίζουν κρυφά σε σιωπηλούς λαβυρίνθους, μοναδική ελπίδα για κάποιες καλύτερες μέρες, η προσμονή πως στην άκρη του χειμώνα οι αμυγδαλιές θα ανθίσουν και θα γεμίσουν πάλι τον κόσμο με στόματα κοκκινισμένα από η λαχτάρα τού έρωτα.

Μέσα από τα μάτια της Φωφώς και αρκετών ακόμη πρωταγωνιστών από τον περίγυρό της ο αναγνώστης θα ανακαλέσει και θα βιώσει μέσα από την ανάγνωση μια σειρά από περισσότερο ή λιγότερο γνωστά ιστορικά γεγονότα και της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, αλλά και την συντριβή μέσα στην επιβεβλημένη καθημερινότητα των ονείρων, των δικών του και των γύρω του. (Από την έκδοση)

Λεπτομέρειες

ISBN13 9789604382415
Εκδότης ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ
Σειρά ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία Έκδοσης Δεκέμβριος 2021
Αριθμός σελίδων 98
Διαστάσεις 21×14
Κωδικός Πολιτείας 3440-0438
Θέμα
Θέση στο κατάστημα Είσοδος Α

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 3 =

Exit mobile version