Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση στο Τοιχίο της Αγίας Πελαγίας

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση στο Τοιχίο της Αγίας Πελαγίας

oloklirothike-i-anaplasi-sto-toixio-tis-agias-pelagias

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης και εξωραϊσμού στο Τοιχίο της Παραλιακής Οδού της Αγίας Πελαγίας (παλαιό Τελωνείο), το οποίο επί σχεδόν 25 χρόνια παρέμενε εγκαταλελειμμένο και ανολοκλήρωτο. Με το έργο αυτό αναβαθμίζεται ο οικισμός αισθητικά, αφού εξωραΐζεται το κεντρικότερο σημείο του. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, με ποσό 77.595,42€ (αρχικός προϋπολογισμός 100.000€ – ποσοστό έκπτωσης 23,10%), ενώ συνέβαλε οικονομικά και ο Δήμος Κυθήρων κυρίως αναφορικά με τον φωτισμό.

Με το έργο αυτό, επιλύεται ακόμα μία πολυετής εκκρεμότητα στον τομέα των αστικών αναπλάσεων, μετά τα αντίστοιχα έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί στα Φράτσια (Περιφέρεια), τα Μητάτα (ΟΠΑΑΧ), τα Σκλαβιάνικα (ίδιοι πόροι Δήμου) και το Belvedere (ίδιοι πόροι Δήμου), έργα που στο σύνολό τους αποτελούσαν αιτήματα των τοπικών κοινοτήτων για δεκαετίες.

Ταυτόχρονα, μέσω διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων, βρίσκονται σε διαδικασία ωρίμανσης οι μελέτες ανάπλασης για τον Ποταμό, την Αγ. Πελαγία, τον Αβλέμωνα και τη Χώρα, ενώ έχει υποβληθεί προς χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, η ανάπλαση της Κάτω Χώρας Μυλοποτάμου.

Παγία θέση της Δημοτικής Αρχής, είναι ότι τα έργα αστικών αναπλάσεων είναι κατεξοχήν έργα ουσίας, καθώς αναβαθμίζουν αισθητικά το νησί μας και ταυτόχρονα έχουν θετικές επιπτώσεις στον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη των οικισμών.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one + fourteen =

Exit mobile version