Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Οι «Μένουμε Εδώ» για το Δημοτικό Συμβούλιο

Οι «Μένουμε Εδώ» για το Δημοτικό Συμβούλιο

menoume-edo

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο δημοτικός συνδυασμός, «Κύθηρα Αντικύθηρα – Μένουμε Εδώ», για τα πεπραγμένα του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου. Σε αυτό, καταγράφεται η σύμφωνη γνώμη της παράταξης στα περισσότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αλλά επαναδιατυπώνεται η ένσταση για τις ώρες συνεδριάσεων και εκφράζεται η αποδοκιμασία για την άρνηση δια ζώσης συνεδριάσεων της οικονομικής επιτροπής.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Η πέμπτη συνεδρίαση του ΔΣ  του Δήμου Κυθήρων ξεκίνησε με την απροθυμία του Προέδρου της να μεταθέσει τις συνεδριάσεις σε απογευματινές ώρες ώστε να μπορούν να πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι σύμβουλοι. Αυτό απετέλεσε την αιτία αποχής της παράταξης του κ. Παναγόπουλου.

Οι τοποθετήσεις μας στο στάδιο της ενημέρωσης αφορούσαν  τα εξής θέματα.

-Ζητήσαμε την οριστικοποίηση των αποφάσεων για την στήριξη  των επιχειρήσεων για το 2021 στα θέματα κοινοχρήστων χώρων και τελών. Το θολό τοπίο που επικρατεί με κύρια ευθύνη της παρούσας Κυβέρνησης οδηγεί στην κατάρρευση και όχι στην στήριξη των επιχειρηματιών.

-Αποκαλύφθηκε ότι ο Δήμος Κυθήρων δεν θα ενταχθεί στην αναγγελθείσα πρόσληψη ειδικών στην τεχνική υπηρεσία για την άντληση δράσεων από το ΕΣΠΑ και το ταμείο Ανάκαμψης .

Ο Δήμαρχος Κυθήρων αντί να δημιουργεί θέσεις εργασίας και ορθά ιεραρχημένα έργα στο νησί, πριμοδοτεί την στήριξη του Δικτύου Νήσων με πραγματική έδρα το Λεωνίδιο Κυνουρίας, έναν ανεξέλεγκτο από το Δημ. Συμβούλιο οργανισμό.

-Εξακολουθεί η άρνηση των διά ζώσης συνεδριάσεων της οικονομικής επιτροπής με αποτέλεσμα την ανυπαρξία επεξεργασίας των εισηγήσεων και συμβολής των μελών της. Χαρακτηριστικά  ο κ. Δήμαρχος ενώ χαρακτήρισε νόμιμη τη δια ζώσης συνεδρίαση επταμελούς οργάνου, μας αποχαιρέτησε μόλις την ζητήσαμε…

-Παραμένει σε “εκκρεμότητα”  η ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων. Στα θετικά να καταγράψουμε  την δέσμευση του κ. Δημάρχου να ανεβάσει τα αρχεία συνεδριάσεων  μέσω  zoom   στον ιστότοπο του  Δήμου.

Στα περισσότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης, υπήρξε σύμφωνη γνώμη μας.

-Δηλώσαμε παρών στην παραλαβή της μελέτης Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).  Αποδείξαμε  ότι είναι ελλιπής, πρόχειρη και βιαστική, ενώ δεν παίρνει υπόψη της την νησιωτικότητα. Το παρόν σχέδιο είναι μια πραγματικά χαμένη ευκαιρία για το νησί να αποκτήσει ένα γερό εργαλείο ανάπτυξης και άντλησης χρημάτων από ευρωπαϊκά κονδύλια. Μετά  από τις διευκρινίσεις του κ.Δημάρχου για τη δυνατότητα επικαιροποίησης του ΣΒΑΚ, συμφωνήσαμε να παραδώσουμε εγγράφως τις  παρατηρήσεις μας. Άλλωστε, μέρος αυτών έχουν κατατεθεί στον Αντιδήμαρχο κ. Σούγιαννη και αφορούν  όλους τους οικισμούς που παρέλειψε η μελέτη, χώρους στάθμευσης, σταθμούς φόρτισης και αλλαγή ιεράρχησης προτεραιοτήτων.

-Διαφωνήσαμε με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής. Έχουμε αναφερθεί πολλάκις στις παθογένειες της Τουριστικής Επιτροπής. Η χθεσινή εισήγηση είναι άλλη μια απόδειξη ότι το θέμα της τουριστικής προβολής δεν είναι προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή. Μνημείο ερασιτεχνισμού και έλλειψη στόχευσης. Δεν θα σταθούμε στην αβλεψία που ανέφερε ότι θα ξαναδημιουργηθούν τα έντυπα που έχει ήδη σχεδιάσει ο εμπνευστής του τουριστικού λογοτύπου. Ούτε στο ότι θα ξοδευτούν 37,200 ευρώ για την εκτύπωση εντύπων που την επόμενη χρονιά θα θέλουν επικαιροποίηση. Η εισήγηση, ανάμεσα σε άλλα, δεν εστιάζει στο διαδίκτυο, δεν έχει κοστολόγηση των διαφημιστικών σποτ και ραδιοφωνικών χρόνων προβολής, δεν αξιοποιεί τον υψηλό βαθμό εμβολιασμού και την ύπαρξη του Τριφυλλείου Νοσοκομείου, δεν στοχεύει στη Θεσσαλονίκη και φυσικά έρχεται για άλλη μια φορά αργά στη σαιζόν. Χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος  της τουριστικής επιτροπής κ.Λουράντος συμφώνησε με το δικό μας προσανατολισμό όπως είναι καταγραμμένο στα πρακτικά. Και σε αυτό το θέμα προσφερθήκαμε να συνεισφέρουμε, γνωρίζοντας ήδη ότι η τουριστική επιτροπή είναι εκτός λειτουργίας.

-Τέλος, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την αν και 15 μήνες αργότερα υλοποίηση της πρότασής μας για τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων  ανεξέλεγκτης εγκατάστασης βιομηχανικών ΑΠΕ. Η παρουσία μας διαφύλαξε την ενωτική λύση που διασφαλίζει ότι ο Δήμος μας παραμένει σταθερός στην ισόρροπη ανάπτυξη, με αξιοποίηση όλων των πλευρών της τοπικής οικονομίας και διαφύλαξη του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος. Πάγια θέση μας είναι ότι μπροστά σε μια τόσο σοβαρή απειλή για τον τόπο μας αυτό που πρέπει να προβάλλουμε είναι “η ισχύς εν τη ενώσει”.

Κοντολέων Δημήτρης

Διδυμιώτης Γιώργος

Τριφύλλης Μάνος

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 − sixteen =

Exit mobile version