Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Οι επαγγελματίες ενημερώθηκαν για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

Οι επαγγελματίες ενημερώθηκαν για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

Η επιστημονική ομάδα του έργου «ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ» βρέθηκε 9 και 13 Ιουνίου στα Κύθηρα, στα πλαίσια της ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών και των θεσμικών φορέων. Το έργο που υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, με επιστημονικό συνεργάτη, το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ, «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Το Kythera.News βρέθηκε στο Καψάλι, την Παρασκευή 11 Ιούνη, στο εστιατόριο «Αλαταρέα» και παρακολούθησε την ενημέρωση που έγινε από την επιστημονική ομάδα σε καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες κατοικιών για τα αποτελέσματα του έργου για την πρόληψη των πυρκαγιών στα Κύθηρα και για πρακτικά θέματα ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών. Ακολούθησε συζήτηση.

Στην ενημερωτική εκδήλωση μίλησαν οι Δρ Γαβριήλ Ξανθόπουλος ερευνητής του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ Δήμητρα, ο Δρ. Μιλτιάδης Αθανασίου, περιβαλλοντολόγος, ειδικός στις δασικές πυρκαγιές, και η Αλέξια Νικηφοράκη περιβαλλοντική επιστήμων, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης.

Το έργο, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και ιδιώτες χορηγούς από Αθήνα και Κύθηρα, κινείται στους άξονες της πρόληψης και καταστολής, με έμφαση στην εκπαίδευση της τοπικής κοινωνίας, μέσα από έναν γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό που έχει ως στόχο, όχι μόνο την αποκατάσταση αλλά και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος αλλά και του αποτυπώματος του ανθρώπινου παράγοντα πάνω σε αυτό.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × 2 =

Exit mobile version