Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ο μεγάλος πονοκέφαλος για το Πάσχα – Τι θα γίνει με εκκλησίες,...

Ο μεγάλος πονοκέφαλος για το Πάσχα – Τι θα γίνει με εκκλησίες, μετακινήσεις και Ανάσταση

Οι δισταγμοί των ειδικών για το πώς θα κάνουμε Πάσχα.

pasxa-easter

Έφτασε η κρίσιμη βδομάδα για την λήψη αποφάσεων από την επιτροπή λοιμωξιολόγων για την περίοδο του Πάσχα. Αποφάσεις, που αναμένεται να ανακοινωθούν αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας και θα έχουν να κάνουν με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό αλλά και τον εκκλησιασμό των πιστών τις άγιες μέρες του Πάσχα.

«Χάνει έδαφος» το Πάσχα στο χωριό

Με δεδομένο ότι οι πολίτες πια, αδυνατούν να συμμορφωθούν με τα μέτρα – κάτι που καταδεικνύουν τα δεκάδες κορονοπάρτι που διοργανώνονται καθημερινά στις πλατείες των μεγάλων πόλεων – οι ειδικοί δεν αναμένεται να ανάψουν το πράσινο φως για μετακίνηση εκτός νομού κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Κι αυτό γιατί, φοβούνται ότι ο κόσμος δεν θα επιδείξει σύνεση και αυτοσυγκράτηση στις κοινωνικές του επαφές, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο εκ νέου μετάδοσης του ιού σε περιοχές που έχουν αυτή τη στιγμή χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Ο τουρισμός

Φυσικά, η μετακίνηση εκτός νομού, είναι πλήρως συνυφασμένη με το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού, που έχει οριστεί για τις 14 του Μάη, με την κυβέρνηση να μην φαίνεται διατεθειμένη να «θυσιάσει» το «βαρύ πυροβολικό» της οικονομίας για τις μετακινήσεις.

Ο εκκλησιασμός

Το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών τις μέρες του Πάσχα, συνιστά, από την άλλη, άλλον ένα πονοκέφαλο για την κυβέρνηση. Την ώρα που κυβέρνηση και Αρχιεπισκοπή συζητούν προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή, οι ειδικοί αγωνίζονται να βρουν την ιδανική φόρμουλα λειτουργίας των ναών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε έναν σχεδιασμό που θα προβλέπει την συνάθροιση των πιστών στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών, ενώ αναζητείται ο τρόπος που θα κρατούνται αποστάσεις.

Το self test στο κάδρο

Την ίδια ώρα, το self test φαίνεται να αποτελεί την δικλείδα ασφαλείας και σε αυτήν την περίπτωση, με το επικρατέστερο σενάριο να θέλει την διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, για τους ιερείς, τους ψάλτες και τους εργαζόμενους στους ναούς.

Όσοι πραγματοποιούν τα self test θα πρέπει να τα καταχωρούν στη σχετική πλατφόρμα όπως γίνεται από σήμερα στο λιανεμπόριο και εδώ και λίγες ημέρες και στα σχολεία.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four − three =

Exit mobile version