Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Ντουμπάι: Αυτή είναι η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου – Διαθέτει και υποβρύχια...

Ντουμπάι: Αυτή είναι η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου – Διαθέτει και υποβρύχια πόλη

Η τεραστίων διαστάσεων πισίνα είναι μέρος του νέου υδάτινου πάρκου της πόλης ονόματι, Deep Dive Dubai.

Ένα ακόμα μοναδικό αξιοθέατο μπορούν πλέον να επισκεφτούν όσοι ταξιδέψουν στο Ντουμπάι, καθώς η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μετά τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου πλέον κατέχει ακόμα ένα ρεκόρ.

Αυτό της μεγαλύτερης πισίνας του κόσμου. Η πισίνα που έχει βάθος 60 μέτρων και πήρε το ρεκόρ από την πισίνα Deepshot, η οποία βρίσκεται στην Πολωνία και έχει βάθος 45 μέτρων.

Η τεραστίων διαστάσεων πισίνα είναι μέρος του νέου υδάτινου πάρκου της πόλης ονόματι, Deep Dive Dubai, το οποίο εντυπωσιάζει. Συνολικά, το Deep Dive Dubai χωρά 14 εκατομμύρια λίτρα νερού, δηλαδή 6 φορές περισσότερο νερό από όσο χωρά μία πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων. Στις 27 Ιουνίου μπήκε στο βιβλίο Guinness ως η πιο βαθιά πισίνα για καταδύσεις.

Η θερμοκρασία του νερού στο υδάτινο πάρκο διατηρείται σταθερά στους 30 βαθμούς Κελσίου και οι κολυμβητές μπαίνουν στις πισίνες, είτε φορώντας το μαγιό τους είτε λεπτή κολυμβητική στολή, εάν αποφασίσουν να κάνουν καταδύσεις.

Μέχρι στιγμής προσβάσιμη μόνο με πρόσκληση

Μέχρι στιγμής την εγκατάσταση μπορούν να επισκεφτούν μόνο όσοι πολίτες λάβουν ειδική πρόσκληση, αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN International, αργότερα μέσα στο έτος θα ανοίξει για όλο το κοινό.

Από τους πρώτους επισκέπτες της μεγαλύτερης πισίνας στον κόσμο ήταν ο πρίγκηπας του Ντουμπάι και λάτρης των καταδύσεων Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, ο οποίος μοιράστηκε την εμπειρία του με τους ακολούθους του στα social media αλλά και ο γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ, Will Smith.

Μια φαντασμαγορική υποβρύχια πόλη μέσα σε πισίνα

Η γιγαντιαίων διαστάσεων πισίνα είναι μέρος του ενός ευρύτερου του «υδάτινου κόσμου» 1.500 τετραγωνικών μέτρων ονόματι Deep Dive Dubai, ο οποίος είναι κατασκευασμένος σε σχήμα στρειδιού, μια σαφέστατη αναφορά στην θαλασσινή παράδοση της πόλης και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το εντυπωσιακότερο αξιοθέατο του Deep Dive Dubai είναι χωρίς αμφιβολία η υποβρύχια πόλη που βρίσκεται μέσα στην πισίνα. Οι δύτες μπορούν να εξερευνήσουν «εγκαταλελειμμένα σπίτια» μέσα στο νερό και να παίξουν υποβρύχια παιχνίδια. Μέσα στην πισίνα έχουν τοποθετηθεί ειδικά φώτα και ηχητικά συστήματα για να δημιουργούν μία φαντασμαγορική υποβρύχια ατμόσφαιρα.

Θα χρησιμοποιείται ως κινηματογραφικό στούντιο

Το συγκεκριμένο υποβρύχιο σκηνικό φιλοδοξεί να φιλοξενήσει μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές, καθώς σύμφωνα με τους υπευθύνους θα χρησιμοποιείται και ως υποβρύχιο κινηματογραφικό στούντιο, το μεγαλύτερο στην περιοχή. Μάλιστα κοντά στην πισίνα βρίσκεται και αίθουσα για επεξεργασία των λήψεων.

Μια εμπειρία για έμπειρους και αρχάριους δύτες

Στο Deep Dive Dubai θα προσφέρονται μαθήματα τόσο για αρχάριους στην κατάδυση όσο και για έμπειρους δύτες. Μάλιστα οι έμπειροι στις καταδύσει θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν και μόνοι τους τόσο την πισίνα όσο και την υποβρύχια πόλη, αφού όμως νωρίτερα ένας οδηγός τους κάνει μία ξενάγηση στην τοποθεσία. Για την ασφάλεια των επισκεπτών έχουν τοποθετηθεί 56 κάμερες στην υδάτινη εγκατάσταση.

«Υπάρχουν αρκετές βαθιές πισίνες για καταδύσεις στον κόσμο, όμως αυτή είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα», δήλωσε στο CNN ο διευθυντής του Deep Dive Dubai, Jarrod Jablonski. «Δεν είναι μόνο η βαθύτερη και μεγαλύτερη, αλλά τα εφέ της υποβρύχιας πόλης πάνες την εμπειρία σε άλλο επίπεδο. Προσφέρει τόσα πολλά πράγματα που δεν είναι δίκαιο να την ονομάσουμε απλώς πισίνα», σημείωσε.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 − four =

Exit mobile version