Αρχική ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Novartis: “Εξαφανίστηκε” και το όνομα του Πατούλη από το έγγραφο του FBI

Novartis: “Εξαφανίστηκε” και το όνομα του Πατούλη από το έγγραφο του FBI

Βαθαίνει η πλοκή μετά την αποκάλυψη από τα Μέσα documentonews.gr και koutipandoras.gr, για την απαλοιφή του ονόματος του Ανδρέα Λοβέρδου από μεταφρασμένο έγγραφο του FBI.

Το όνομα του πρώην υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δεν είναι το μοναδικό που αφαιρέθηκε κατά τη μετάφραση από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο επίσημο, αρχικό, επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (με ημερομηνία 25/5/2017), υπάρχει σαφής αναφορά και στον νυν Περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλη.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο αναφέρει: «Επιπλέον, περίπου τον Φεβρουάριο του 2014, η NVG (σ.σ. Novartis) ξέπλυνε τουλάχιστον 51.411,72 ευρώ μέσω των μέσων Voulkidis, Healthday και Μαυρίκος Media με σκοπό να δωροδοκήσει κυβερνητικά στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του Γιώργου Πατούλη, ο οποίος χρησιμοποίησε την επιρροή του προς υποστήριξη της διαρκούς ισχύος της Novartis σε διοικητικές θέσεις».

Στη μετάφραση όμως, που πραγματοποιήθηκε στις 12/4/2021 από τη μεταφραστική υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρεται: «Επιπλέον, περίπου τον Φεβρουάριο του 2014, η NVG (σ.σ. Novartis) ξέπλυνε τουλάχιστον 51.411,72 ευρώ μέσω των Voulkidis, Healthday και Μαυρίκος Media με σκοπό τη δωροδοκία κυβερνητικών αξιωματούχων».

Όπως είναι εύκολα κατανοητό, για κάποιον λόγο, το όνομα και η ονομαστική αναφορά στον Γιώργο Πατούλη από το FBI έχει εξαφανιστεί και γίνεται απλά λόγος σε αοριστίες για «κυβερνητικούς αξιωματούχους».

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × 5 =

Exit mobile version