Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Νέος σεισμός 7,2 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία

Νέος σεισμός 7,2 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία

Νέος σεισμός στη Νέα Ζηλανδία μέσα σε διάστημα λίγων ωρών

new zealand

Άλλος ένας σεισμός σημειώθηκε στη Νέα Ζηλανδία, που επλήγη το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Μαρτίου από σεισμό μεγέθους 6,9 Ρίχτερ. Ο σεισμός σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο έχει μέγεθος 7,4 Ρίχτερ και σημειώθηκε κοντά στα νησιά Kermadec. Το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 55,8 χλμ.

Σημειώνεται ότι το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού (PTWC) είχε νωρίτερα αναφέρει πως υπάρχει πιθανότητα για επικίνδυνους κυματισμούς σε απόσταση έως και 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού. Ωστόσο, αργότερα η προειδοποίηση αυτή για τσουνάμι αποσύρθηκε.

«Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τσουνάμι από τον σεισμό», ανέφερε το PTWC σε ανακοίνωσή του. Όπως αναφέρουν οι πληροφρίες, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές. Επισημαίνεται ότι η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται σε μια σεισμικά ενεργή ζώνη γνωστή ως «δαχτυλίδι της φωτιάς» και πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς.

Η Νέα Ζηλανδία είχε πρόσφατα τη 10η επέτειο από τον σεισμό στο Κράιστσερτς, μεγέθους 6,3 βαθμών, που προκάλεσε τον θάνατο 185 πολιτών.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 + nineteen =

Exit mobile version