Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Νέες μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις στα Κύθηρα με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών

Νέες μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις στα Κύθηρα με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών

Φωτογραφία Αρχείου

Ακόμα μια μεγάλη και σημαντική χρηματοδότηση εξασφάλισε η Δημοτική μας Αρχή προς όφελος των πολιτών και της τοπικής ανάπτυξης, χάρη στη μεθοδική και συγκροτημένη δουλειά της. Σε συνέχεια πρότασης που είχε υποβληθεί το Δεκέμβριο του 2019, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στα Φριλιγκιάνικα και τον Ποταμό, προϋπολογισμού 900.000€, εκ των οποίων οι 600.000€ θα προέλθουν από πόρους του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του ΥΠΕΣ.

gipeda-kythira

Τα νέα αθλητικά έργα που θα κατασκευαστούν είναι τα εξής:

  1. Γήπεδο ποδοσφαίρου 11 Χ 11 στον Ποταμό, στη θέση όπου σήμερα χρησιμοποιείται ως αυτοσχέδιο γήπεδο. Οι εργασίες περιλαμβάνουν χωματουργική διαμόρφωση, περιμετρικά τοιχία, επίστρωση του αγωνιστικού χώρου με πιστοποιημένα υλικά προδιαγραφών FIFA και ΓΓΑ (συνθετικός χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς με γραμμογράφηση), πλήρες σύστημα φωτισμού, μεταλλική περίφραξη, πλήρη εξοπλισμό γηπέδου ποδοσφαίρου (μεταλλικές εστίες, πάγκους αναπληρωματικών 8 θέσεων, σημαιάκια κόρνερ κ.λπ.) καθώς και μεταλλική κερκίδα θεατών.
  2. Γήπεδο ποδοσφαίρου 5 Χ 5 στα Φριλιγκιάνικα. Οι εργασίες περιλαμβάνουν χωματουργική διαμόρφωση, επίστρωση του αγωνιστικού χώρου με πιστοποιημένα υλικά προδιαγραφών FIFA και ΓΓΑ (συνθετικός χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς με γραμμογράφηση), πλήρες σύστημα φωτισμού, μεταλλική περίφραξη καθώς και πλήρη εξοπλισμό γηπέδου ποδοσφαίρου (μεταλλικές εστίες, πάγκους αναπληρωματικών 6 θέσεων, κ.λπ.).
  3. Γήπεδο αντισφαίρισης (τένις) στα Φριλιγκιάνικα που θα περιλαμβάνει όλες τις εργασίες και υποδομές που προβλέπονται από την ΓΓΑ.

Με τα έργα αυτά καθώς και με το νέο μεγάλο αθλητικό κέντρο στο Μανιτοχώρι που ολοκληρώνεται με πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμος μας αποκτά πλέον σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις που θα δώσουν ώθηση στον αθλητισμό σε ολόκληρο το νησί.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − 11 =

Exit mobile version