Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΜέΡΑ25: «Να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη στην υπόθεση βιασμού της Γεωργίας»

ΜέΡΑ25: «Να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη στην υπόθεση βιασμού της Γεωργίας»

mera25-sygkalipsi

«Η Εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή του 27χρονου κατηγορούμενου για τον βιασμό της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γεγονότων που έγιναν από την πρώτη στιγμή για να προσπαθήσουν  να συγκαλύψουν την υπόθεση.

Συγκεκριμένα υπενθυμίζουμε την προσπάθεια συγκάλυψης και απαλλαγής του 27χρονου κατηγορούμενου και γνωστού επιχειρηματία, τη δήλωση της εισαγγελίας  για <<διαστρέβλωση της αλήθειας>> από την Γεωργία Μπίκα, τη δικαστική λειτουργό που πίσω από του μώλωπες στα πόδια της βλέπει το τροχαίο που είχε η Γεωργία την ημέρα της  καταγγελίας και την προσπάθεια διάψευσης του ισχυρισμού ότι είχε έμμηνο ρύση και φυσικά την πρόταση της να μην παραπεμφθεί σε δίκη η υπόθεση. Αλλά και ο εισαγγελέας αρμόδιος για θέματα Αρχής Διαφάνειας, Βασίλης Φλωρίδης, παύτηκε από τα καθήκοντά του από τον προϊστάμενο του στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, κάτι που δεν συνηθίζεται στους νομικούς κύκλους. Όλα τα παραπάνω γεγονότα επιβεβαιώνουν  για άλλη μια φορά πως κάποιος που είναι γνωστός και επώνυμος δεν αντιμετωπίζεται το ίδιο από την δικαιοσύνη.

Η Γεωργία αναγκάστηκε να περιμένει τρεις μέρες μέχρι να την εξετάσει ιατροδικαστής, χωρίς να μπορεί  να πλυθεί για να μην χαθούν τα στοιχεία. Το δωμάτιο στο οποίο έγινε ο βιασμός δεν απομονώθηκε από την αστυνομία, όπως θα έπρεπε να έχει γίνει, και να πάρουν δείγματα για πιθανά στοιχεία. Όταν πήγε η Γεωργία να καταγγείλει τον βιασμό της δέχθηκε απειλές από τον δικηγόρο του κατηγορούμενου. Οι τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε και τα αποτελέσματα καθυστέρησαν να βγούν, έγιναν με καθυστέρηση 18 ωρών, ενώ δεν της πήραν δείγμα αίματος όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά ούρων.

Τα θύματα βιασμού όπως η Γεωργία βιάζονται κάθε φορά  που αμφισβητείται η μαρτυρία τους, κάθε φορά που τους ρωτάνε τι γύρευαν στο συγκεκριμένο μέρος, κάθε φορά που τα ρωτάνε τι φορούσανε ή κάθε φορά που τα ρωτάνε αν επιδιώκουν να βγάλουν κάποιο κέρδος από αυτήν την υπόθεση. Ενώ αντίστοιχα κανείς δεν έχει αναλογιστεί πως για κάθε βιασμό ο μόνος που φταίει είναι ο βιαστής.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25 συμπαραστεκόμαστε σε κάθε θύμα βιασμού και είμαστε δίπλα σε όλες τις επιζώσες που βρίσκουν τις λέξεις και το κουράγιο να  προχωρήσουν σε καταγγελία. Πάντα θα μαχόμαστε για τους ασφαλείς χώρους στους οποίους θα μπορούν να το κάνουν χωρίς να φοβούνται. Καταδικάζουμε κάθε συγκάλυψη βιασμού, που επιδιώκεται. Στεκόμαστε ενάντια στην πατριαρχία και στις κουλτούρες που παράγει. Συμμετέχουμε μαζί με άλλες συλλογικότητες στην συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 26/5 στις 19:30 στο Σύνταγμα.

Να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη στην υπόθεση βιασμού της Γεωργίας».

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 + twenty =

Exit mobile version