Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Μένουμε Εδώ – Πρόταση για την τουριστική προβολή των Κυθήρων

Μένουμε Εδώ – Πρόταση για την τουριστική προβολή των Κυθήρων

menoume-edo

Αναλυτική πρόταση για την τουριστική προβολή Κυθήρων – Αντικυθήρων, συνέταξε η παράταξη «Κύθηρα – Αντικύθηρα, Μένουμε Εδώ», την οποία και κατέθεσε στους αρμοδίους του Δήμου.

Η πρόταση, η οποία αφορά στην φετινή χρονιά, αναφέρεται στην μη αποτελεσματική πολιτική του Δήμου πάνω στο θέμα αλλά και στην προβληματική λειτουργία της τουριστικής επιτροπής.

Όσον αφορά δε, την φετινή, «ειδική χρονιά», όπως την αποκαλεί, θεωρεί πως το «μεγάλο στοίχημα» θα αποτελέσει η φθινοπωρινή περίοδος Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, καθώς ο Ιούλιος και ο Αύγουστος πρέπει να θεωρούνται δεδομένα ικανοποιητικοί (με βάση κυβερνητικές εκτιμήσεις) και ο Ιούνιος χαμένος.

Η πρόταση, επικεντρώνεται κατ’ ουσία σε δύο άξονες. Στην μόχλευση δυνητικών επισκεπτών, με βάση την ασφάλεια (covid-free Κύθηρα, νοσοκομειακές υποδομές) και τον θεματικό τουρισμό, καθώς και την στοχευμένη προβολή του νησιού μέσα από τα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ, σε συνεργασία με τους τοπικούς εκπροσώπους του τουρισμού.

Ακολουθούν αναλυτικά οι θέσεις του δημοτικού συνδυασμού.

«Λόγω της κοινής διαπίστωσης του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η πρόταση τουριστικής προβολής Κυθήρων-Αντικυθήρων δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες, η παράταξη μας συνέταξε αναλυτική πρόταση την οποία και κατέθεσε στους αρμόδιουςτου Δήμου μας.

Η πρόταση αυτή ( την οποία σας κοινοποιούμε ) συντάχθηκε με τη συμμετοχή επαγγελματιών του αντικειμένου και αποτελεί απόδειξη ότι εμείς δεν ασκούμε απλά κριτική αλλά συμμετέχουμε με εποικοδομητικές προτάσεις. Η πρόταση αφορά στη φετινή χρονιά και μόνο. Στο θέμα της τουριστικής προβολής γενικότερα, έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν και έχουμε επισημάνει την προβληματική λειτουργία της τουριστικής επιτροπής αλλά και την μη αποτελεσματική πολιτική του δήμου μας. Δεδομένης της χρονικής στιγμής (μέσα Ιούνη) αλλά και τον ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης σαιζόν, προτείνουμε τα παρακάτω ως βάση για μια σύντομη διαβούλευση μεταξύ των εμπλεκόμενων.

Είναι μια “ειδική” χρονιά και τα Κύθηρα δείχνουν ότι μπορούν να προσαρμοστούν στις συνθήκες. Οι υποψήφιοι επισκέπτες πρέπει να το γνωρίζουν. Ας τους ενημερώσουμε.

 

-Βασικές παραδοχές:

1) Τα παρεχόμενα κονδύλια δεν επιτρέπουν μια μεγάλη μαζική προβολή του τουριστικού προϊόντος των Κυθήρων.

2) Ήδη η περίοδος έως τέλη Ιουνίου θεωρείται «χαμένη». ΄

3) Η περίοδος Ιουλίου-Αυγούστου στα Κύθηρα στηρίζεται στον εσωτερικό τουρισμό ο οποίος αναμένεται να κινηθεί σε ικανοποιητικά πλαίσια (εκτιμήσεις Σοφίας Ζαχαράκη, υφυπουργού τουρισμού)

4) «Μεγάλο στοίχημα» είναι η υψηλή πληρότητα Ιούλιο-Αύγουστο, αλλά και η προσέλκυση τουριστών Σεπτέμβριο ή και Οκτώβριο.

5) Τα Κύθηρα έχουν ορισμένα εξαιρετικά ελκυστικά χαρακτηριστικά που επιβάλλεται να προβληθούν ώστε να προσελκύσουν συγκεκριμένες αγορές / στόχους

-Η Ιδέα:

1) Να κάνουμε στοχευμένη προβολή των Κυθήρων σε κοινά-στόχους από τους οποίους μπορούμε να αντλήσουμε επισκέπτες. Προτείνεται ειδικά σαν κοινά-στόχοι

Α. Οικογένειες με ιδιαίτερη ανησυχία για την επιδημιολογική κατάσταση που ψάχνουν για σιγουριά ασφάλειας (αναφορά στο Νοσοκομείο και τη δυνατότητα ελέγχου ακόμα και βασικής νοσηλείας)

Β. Ανθρώπους, μικρής και μέσης ηλικίας που ψάχνουν βιωματικές εμπειρίες φύσης, δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με καθαρές θάλασσες, και παραλίες αλλά και πράσινο (αντιδιαστολή με Κυκλάδες)

2) Να αξιοποιήσουμε τις βέλτιστες πρακτικές επικοινωνίας προκειμένου να πετύχουμε την ισχυρή «αποτύπωση στο μυαλό» του ότι τα Κύθηρα είναι ένας ελκυστικός, ασφαλής και προσιτός προορισμός.

-Τα «εργαλεία»:

-Το συγκεκριμένο κονδύλι που προβλέπεται από τον προϋπολογισμό του Δήμου Κυθήρων δεν επαρκεί για να «απλωθεί» η καμπάνια σε όλα τα media. Το να υπάρξουν πολύ αραιές αναφορές σε διαφορετικά media, δεν επιτυγχάνει τον αναγκαίο αριθμό CRP’s για να αποτυπωθούν τα Κύθηρα ως προτιμητέος τουριστικός προορισμός. Προτείνεται λοιπόν να επικεντρωθούμε σε:

1) Τοπικά Κυθηραϊκά media (για να ενθαρρυνθούν οι παραδοσιακοί επισκέπτες των Κυθήρων).

2) Sites σε Αττική, Κρήτη, Πελοπόννησο.

3) Εκτύπωση μικρού αριθμού εντύπων που θα μοιράζονται σε επιλεγμένα σημεία. Μεταφορά ποσού 20.000 ευρώ από αυτό τον κωδικό σε προβολή διαδικτύου.

Διαδικασία επιλογής sites:

1) Να ζητηθεί από τα σημαντικότερα sites των πιο πάνω περιοχών να μας στείλουν google analytics προκειμένου να αξιολογηθεί η διείσδυση τους στα κοινά-στόχους που επιλέγουμε.

2) Να διαμορφωθεί Media Plan (πλάνο για το πόσους θέλουμε να φτάσουμε και με τι συχνότητα). Αυτό μπορεί να το κάνει μια media agency (αλλά δεν χρειάζεται να αγοράσουμε το χρόνο από αυτούς.

3) Να συνοδευτεί αυτό από μια direct προσφορά για την προβολή μας. Η εμπλοκή media shop να αποτραπεί διότι θα επιφέρει ένα επιπλέον κόστος το οποίο  κυμαίνεται γύρω στο 30% (yeb).

4) Να αξιολογηθούν οι προσφορές και να επιλεγούν τα sites που προσφέρουν την βέλτιστη προβολή μας.

5) Η έναρξη προβολής της καμπάνιας να γίνει σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους του τουρισμού στα Κύθηρα οι οποίοι έχουν μια πιο δυναμική αποτύπωση της σημερινής κατάστασης και των προοπτικών.

«Γιατί να επισκεφθώ τα Κύθηρα»;

1) Να τονιστούν τα παραδοσιακά πλεονεκτήματα του νησιού.

2) Εξαιρετικοί μοναδικοί συνδυασμοί Πράσινου και θάλασσας, Βιωματικής εμπειρίας (δραστηριότητες) και παράδοσης (sites, μοναστήρια, εξαιρετική φυσική ομορφιά, μονοπάτια κλπ.)

3) Εύκολη-αξιόπιστη πρόσβαση με πολλούς τρόπους

4) Να σημειωθεί ότι πρόκειται για έναν από τους πλέον ασφαλείς προορισμούς. Διαθέτει και οργανωμένο νοσοκομείο το οποίο έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί μοριακά τεστ covid-19 και παρέχει βεβαιώσεις για τα ταξίδια επιστροφής των επισκεπτών. Η βεβαίωση χορηγείται εντός 24 ωρών. Επίσης διενεργεί rapid test για διάγνωση όποτε χρειάζεται.

5)Τα ήδη υπάρχοντα videos, spots, radio spots, teasers κλπ να παραπέμπουν σε πηγές πληροφοριών με τρόπο εμφανή, ώστε να έχει την ευκαιρία ο υποψήφιος επισκέπτης να λάβει παραπάνω ενημέρωση πριν αποφασίσει.»

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ten − 6 =

Exit mobile version