Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Μεγάλη συμμετοχή, ουσιαστική συζήτηση

Μεγάλη συμμετοχή, ουσιαστική συζήτηση

Κέρδισε το ενδιαφέρον των Κυθηρίων η παρουσίαση της πρότασης για ένα Κυθηραϊκό New Deal

new-deal-event

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη χθες η διαδικτυακή συνάντηση – συζήτηση για την ανάπτυξη των Κυθήρων. Πρόκειται για την πρωτοβουλία των Μάνου Τριφύλη, Σπύρου Μιχαλακάκη και Γιάννη Κορωναίου οι οποίοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους με δυο άρθρα εδώ στο Kythera News με τον τίτλο «ένα Κυθηραϊκό New Deal». Η όλη προσπάθεια υποστηρίχθηκε τεχνικά από εμάς.

Αρχικά έγινε η παρουσίαση των προτάσεων από τους συγγραφείς των άρθρων. Στη συνέχεια έλαβαν τον λόγο πολλοί συμπατριώτες οι οποίοι αντιμετώπισαν θετικά τις προτάσεις και παρουσίασαν την δική τους οπτική, ο καθένας στον τομέα που τον ενδιαφέρει περισσότερο. Η όλη εκδήλωση μεταδιδόταν ζωντανά και από την σελίδα μας στο facebook. Η επιτυχία της συζήτησης προκύπτει και από τις θεάσεις στη σελίδα μας στο facebook που ξεπέρασαν συνολικά τις 2.400, στη συνολική διάρκεια των 2,5 περίπου ωρών.

Βασικό συμπέρασμα της όλης εκδήλωσης είναι ότι επιτέλους μπορούμε να συζητάμε όλοι μαζί, χωρίς ανταγωνισμούς, χωρίς αντιδικίες όταν υπάρχουν σαφείς προτάσεις για το καλό του νησιού. Πολύ περισσότερο όταν όλοι προσέρχονται για να συμβάλλουν και όχι για άλλους λόγους.

Ζητούμενο, κάτι που επισημάνθηκε από πολλούς, είναι το πώς αυτές οι εξαιρετικές ιδέες θα γίνουν πράξη. Συμφωνήθηκε να οργανωθούν και επόμενες συζητήσεις με θεματικό όμως αντικείμενο, όπως τουρισμός, ενέργεια, πρωτογενής παραγωγή, για να αναζητηθούν πρωτοβουλίες υλοποίησης των προτάσεων ή να εμπλουτιστούν με νέες ιδέες.

Μπορείτε να δειτε την εκδήλωση στο video που παραθέτουμε:

 

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

thirteen + 13 =

Exit mobile version