Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Μαρτυρίες κατοίκων για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη: Ετσι ξεκίνησαν τα επεισόδια

Μαρτυρίες κατοίκων για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη: Ετσι ξεκίνησαν τα επεισόδια

Για αστυνομική βία και υπερβολή κάνουν λόγο κάτοικοι της Νέας Σμύρνης που βρέθηκαν μπροστά στα επεισόδια της πλατείας.

Την Αστυνομία θεωρεί υπεύθυνη για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το μεσημέρι της Κυριακής, 07/03, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, μεγάλο μέρος των κατοίκων της περιοχής. Οι κάτοικοι, κάνουν λόγο για αναίτια επέμβαση και πρωτοφανή αγριότητα με την οποία χτυπήθηκαν πολίτες, μπροστά στα έντρομα μάτια οικογενειών.

Κάτοικος που μίλησε στο NSTV σημείωσε για το περιστατικό που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου: «Εμφανίστηκε η Αστυνομία και πήγε να κόψει πρόστιμο σε μία οικογένεια με δύο παιδάκια και τρεις ενήλικες που καθόντουσαν στο παγκάκι. Στην προσπάθεια να τους εξηγήσουν ότι και έχουν στείλει κωδικό μετακίνησης και δεν δημιούργησαν πρόβλημα, τους ζήτησαν ταυτότητες και κόσμος που βρισκόταν στο σημείο διαμαρτυρήθηκε», σημειώνει ο κάτοικος και προσθέτει πως στο άκουσμα των διαμαρτυριών, «η Αστυνομία αντέδρασε με βία και άρχισε να ξυλοκοπά τον έναν με πτυσσόμενο γκλοπ. Ο νεαρός απλά τους είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνεται όλο αυτό». 

Σύμφωνα με τον κάτοικο, «οι Αστυνομικοί κάλεσαν αμέσως ενισχύσεις και πάνω στην πλατεία μαζεύτηκαν αμέσως 50 Αστυνομικοί και ξεκίνησε ένα κρεσέντο βίας». Ο ίδιος κάτοικος σημειώνει ότι ουδέποτε στήθηκε ενέδρα και επίθεση σε αστυνομικούς.

Τα παραπάνω, οδήγησαν σε μεγάλη πορεία των κατοίκων, που κατευθύνθηκαν αργά το απόγευμα στο Α.Τ. Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και κρότου – λάμψης για να τους διαλύσει ενώ η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία γνωστοποιεί ότι έχει διαταχθεί Ε.Δ.Ε. για τα γεγονότα που προηγήθηκαν.

Το χρονικό των συμβάντων

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής, 07/03, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όταν αστυνομικοί, στα πλαίσια των ελέγχων για τις μετακινήσεις, έγραψαν οικογένεια, που όμως, σύμφωνα με μαρτυρίες, παρουσίασε όλα τα δικαιολογητικά. Στις διαμαρτυρίες διερχόμενων πολιτών, οι αστυνομικοί, αναίτια και απρόκλητα, ξυλοκόπησαν με μανία έναν νεαρό άνδρα, ο οποίος είχε νωρίτερα διαμαρτυρηθεί.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ από την πλευρά της, κάνει λόγο για επίθεση 30 ατόμων που προηγήθηκε του περιστατικού, το οποίο καταγράφηκε με κάμερες και κάνει έκτοτε τον γύρο του διαδικτύου. Υποστηρίζει μάλιστα, ότι ο εν λόγω νεαρός που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα, αναγνωρίστηκε από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ως ένας εκ των 30 που είχαν πρωταγωνιστήσει στην επίθεση κατά των δυνάμεων της τάξης. Στο συγκεκριμένο πάντως βίντεο – καθώς και σε άλλα που κυκλοφορούν στα social media – οι αστυνομικοί δεν φαίνονται να απειλούνται από τον οιονδήποτε, ενώ ο συγκεκριμένος άνδρας έχει μια συζήτηση σε χαμηλούς τόνους με έναν εξ αυτών, προτού εκείνος αποφασίσει να τον χτυπήσει με πτυσσόμενο γκλοπ. Είναι δε απορίας άξιο, πώς κάποιος, ο οποίος νωρίτερα έχει επιδοθεί σε κλεφτοπόλεμο κατά των δυνάμεων ασφαλείας, αποφασίζει ξαφνικά να εμφανιστεί εκ νέου μπροστά τους, απλά για να συζητήσει, δίχως να φοβάται ότι θα αναγνωριστεί.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 − seven =

Exit mobile version