Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Η Μαριτίνα Λεοντσίνη μιλά στην ΕΡΑ για τον ρόλο των Ελληνίδων στο...

Η Μαριτίνα Λεοντσίνη μιλά στην ΕΡΑ για τον ρόλο των Ελληνίδων στο 1821

maritina-leontsini

Απόψε, Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, 10 με 12 το βράδυ, στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ΕΡΑ, η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα Καλεί) με τον Περικλή Βασιλόπουλο είναι αφιερωμένη στο 1821 και τα 200 χρόνια Ανεξαρτησίας. Καλεσμένοι στο πρώτο μέρος είναι:

Ο Αγαμέμνων Τσελίκας, επικεφαλής του Παλαιογραφικού Τμήματος του ΜΙΕΤ και ο Αγγελος Ρέντουλας, αρχισυντάκτης των Γαστρονομικών Εκδόσεων της «Καθημερινής», που μιλούν για το παλαιότερο ελληνικό χειρόγραφο Μαγειρικής, πριν από το 1821 όπως και για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων στα 200 χρόνια ανεξαρτησίας.

Ο Αριστείδης Χατζής, Καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου στο ΕΚΠΑ/Επιστ. Δ/ντής ΚΕΦΙΜ, που μιλά για τα 3 Συντάγματα του Αγώνα, τον Φιλελληνισμό και τον ρόλο του τύπου στον Αγώνα.
Η Μαριτίνα Λεοντσίνη, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Ιστορίας, μιλά για τον ρόλο των Ελληνίδων στο 1821.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής καλεσμένοι είναι:
Ο Γιώργος Μαργαρίτης, Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, μιλά για το πρόσφατο βιβλίο του με τίτλο «Ενάντια σε Φρούρια και Τείχη. 1821. Μια μικρή εισαγωγή για την Ελληνική Επανάσταση».

Από την Κύπρο ο Πέτρος Παπαπολυβίου, Αν. Καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, μιλά για την συνεισφορά της Κύπρου στην Επανάσταση του 1821.

Τέλος η Αλεξάνδρα Ροζοκόκη, Δ/ντρια Ερευνών στην Ακαδημία Αθηνών, μιλά για το τρίπτυχο Έλλην – Γραικός – Ρωμιός, αλλά και για τον ρόλο της Ποίησης και του Θεάτρου στο 1821.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen + eight =

Exit mobile version